Life & Wellness Coaching | Yava Fitness Centers

Life & Wellness Coaching

Το life coaching, ή πιο συγκεκριμένα το brain coaching (προπόνηση μυαλού), βασίζεται κυρίως στη μαιευτική μέθοδο διδασκαλίας του Σωκράτη και στον συνδυασμό της με τις επτά αρχές της ευφυίας του Ντα Βίντσι. Λαμβάνει χώρα με τη μορφή συνεδριών από 45 λεπτά ως μια ώρα, ατομικά, ενώ στις ομαδικές συνεδρίες οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα επτά άτομα. Με τη βοήθεια προσεγμένα διαμορφωμένων ερωτήσεων και τεχνικών που το coaching έχει δανειστεί από τη θετική ψυχολογία και την κοινωνιολογία,  το άτομο προπονείται σε δεξιότητες, στην ικανότητα δημιουργίας επιλογών, στην κατανόηση προτεραιοτήτων και την ανάληψη δράσης.

Μαζί με τα παραπάνω αυξάνεται το επίπεδο πειθαρχίας του ατόμου και η ανθεκτικότητά του καθιστώντας το ικανό να διαχειριστεί με τις δεξιότητες που έχει μάθει σχεδόν όλες τις καταστάσεις.

Στη ζωή αυτό που είμαστε πραγματικά δεν είναι πάντα αυτό που βλέπουν ή βιώνουν οι άλλοι – Είμαστε όμως οι επιλογές που κάνουμε!

Το coaching αφορά σε όλους τους τομείς της ζωής: προσωπικά θέματα, διατροφή, fitness, γονείς, εφήβους, επαγγελματική ζωή και θέματα καριέρας. Ενδεικτικά, οι life coaches δουλεύουν με τις παρακάτω καταστάσεις:

– Ανάπτυξη προσωπικότητας & δεξιοτήτων ζωής 

– Αυτοεκτίμηση – αυτοπεποίθηση – αυτοσεβασμός 

– Διαχείριση προσωπικών και εργασιακών σχέσεων – επικοινωνιακές δεξιότητες

– Καριέρα – ισορροπία ζωής & εργασίας – προαγωγή – απόλυση

– Γονεϊκή συμπεριφορά – εφηβεία 

– Σχέσεις – γάμος – ενδοοικογενειακές διαμάχες – διαζύγιο 

– Άγχος – υπερένταση – ήπιες φοβίες – ανασφάλεια

– Δημόσια ομιλία και παρουσιάσεις σε εταιρικό ή άλλο περιβάλλον

 

Το "wellness coaching" είναι η μέθοδος με την οποία ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας παρεμβαίνει στις αρνητικές συνήθειες του πελάτη για να τον βοηθήσει να τις μετατρέψει σε καλές συνήθειες οι οποίες, με τη σειρά τους, θα συντελέσουν στην υγεία και στην ευεξία του.

Ο wellness coach βοηθά τον πελάτη να ανασύρει στην επιφάνεια και να εξαλείψει εσωτερικούς και εξωτερικούς "σαμποτέρ", περιοριστικές πεποιθήσεις, αλλά και να σχεδιάσει με τον πελάτη ένα θετικό και ρεαλιστικό πλαίσιο ενεργειών ανάλογα με τις ανάγκες του. Εστιάζει στη δημιουργία και εδραίωση τρόπου σκέψης και συμπεριφορών που διασφαλίζουν την καλή υγεία και ευεξία. 

Αφού έχει ολοκληρώσει με επιτυχία διετή εκπαίδευση στο coaching, ο wellness coach, βοηθά τον πελάτη να μάθει περισσότερα για τον εαυτό του, τον ενθαρρύνει να καλλιεργήσει συμπεριφορές που συντελούν στη γενική υγεία, ενώ ταυτόχρονα τον υποστηρίζει για να κάνει θετικές επιλογές ως προς τη σωματική του ευεξία, τη διατροφή του, τη διαχείριση βάρους και τη διαχείριση άγχους. Ενδεικτικά, οι wellness coaches δουλεύουν με τις παρακάτω καταστάσεις:

– Αθλητική απόδοση – πειθαρχία – παρώθηση (κίνητρα)

– Διατροφικές συνήθειες – στόχοι 

– Σωματική ευεξία – γυμναστική –  προτεραιότητες

– Συναισθηματική ευεξία – ανάληψη δράσης – επιμονή

– Προσωπική ανάπτυξη – στρατηγικές επιτυχίας