3 καλοκαιρινά φρούτα που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο! | Yava Fitness Centers

3 καλοκαιρινά φρούτα που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο!

3-kalokairina frouta-gia-epidoseis-yava

Μία από τις βασικές αναμνήσεις που όλοι μας θα έχουμε, λογικά, είναι η προτροπή της οικογένειας μας (και κυρίως της μαμάς και όποιος το αρνηθεί λέει ψέμματα!) να τρώμε όσα περισσότερα φρούτα μπορούμε. Μάλιστα μερικές φορές, στη προσπάθειά τους να μας κάνουν να φάμε, έβρισκαν και άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα αναπτυσσόμασταν ή ότι θα αρρωσταίναμε.

Άσχετα αν τρώγαμε ή όχι πάντως, ένα είναι το σίγουρο: οι δικοί μας γνώριζαν τη διατροφική τους αξία! Εμείς, με τη σειρά μας, θα προσθέσουμε ότι η κατανάλωση φρούτων μπορεί να αυξήσει τόσο την απόδοσή σας στο γυμναστήριο όσο και να επιταχύνει την αποθεραπεία σας μετά την άσκηση.

Μιας και είμαστε όμως στο καλοκαίρι, θα σας παρουσιάσουμε 3 καλοκαιρινά φρούτα που όχι μόνο θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο αλλά θα σας χαρίσουν και μία νότα δροσιάς! Γιατί, όπως και να το κάνουμε, λίγη δροσιά είναι πάντα καλοδεχούμενη…

 

1. Καρπούζι

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι γίνεται; Ε, δεν γίνεται! Η αλήθεια πως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το φρούτο αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, καθώς θεωρείται ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική.

Ένα από τα καλύτερα συστατικά για την φάση της προετοιμασίας σας για γυμναστική είναι η κιτρουλίνη. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση περίπου 7 – 8 γραμμαρίων κιτρουλίνης οδηγεί σε ενίσχυση της ροής του αίματος ενώ, παράλληλα, τείνει να αυξάνει τις επιδόσεις σε υψηλής έντασης προπονήσεις και να μειώνει τη καταπόνηση των μυών.

Η φλούδα (σε μεγαλύτερο βαθμό) και η σάρκα του καρπουζιού αποτελούν μία εξαιρετική πηγή κιτρουλίνης. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ένα φλιτζάνι φλούδας περιέχει 2,5 γραμμάρια κιτρουλίνης. Εάν πάλι δεν σας αρέσει η φλούδα, τότε μπορείτε να καταναλώσετε περισσότερη σάρκα, αν και η περιεκτικότητα θα είναι χαμηλότερη.

Τέλος, εάν νιώθετε τύψεις για τη ζάχαρη, απλά σκεφτείτε ότι το καρπούζι κατά 99% είναι νερό. Αυτό με τη σειρά του θα σας προκαλέσει έαν αίσθημα πληρότητας και θα σας αποτρέψει από το να το καταναλώσετε όλο και φυσικά είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε ενυδατωμένοι!

Α, και προσοχή στα κουκούτσια!

 

2. Φράουλα

Εάν το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού, τότε η φράουλα είναι η βασίλισσα όταν αναφερόμαστε σε καλοκαιρινά φρούτα! Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και γεμάτο με φαινολικές ενώσεις, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται η ροή του αίματος!

Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μία διατροφή που θα εμπεριέχει τις φράουλες, μόνο καλό θα κάνετε στον οργανισμό σας καθώς θα σας προσφέρει ενισχυμένες δυνατότητες αποκατάστασης μετά από μία έντονη δραστηριότητα, όπως είναι η γυμναστική.

Bonus: Σίγουρα η φράουλα είναι από μόνη της ιδιαίτερα γευστική αλλά αφού θα την καταναλώσετε, απολαύστε τη στο μέγιστο είτε με φρεσκότατο και δροσερό γιαούρτι είτε με pancakes! Ή τρώμε ή δεν τρώμε! 🙂

 

3. Ακτινίδιο

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι αυτό το φρούτο, με τη πρώτη ματιά, υστερεί σε εμφάνιση σε σχέση με τα άλλα 2 καλοκαιρινά φρούρα αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ξεγελάσει. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης Β, ασβεστίου και σιδήρου!

Και τα οφέλη από το ακτινίδιο δεν τελειώνουν εδώ. Η κατανάλωσή του πριν τη προπόνηση μπορεί να σας προσφέρει ένα ενεργειακό boost αλλά μπορεί και να αναζωογονήσει το σώμα σας το βράδυ ενώ κοιμάστε. Αυτό το τελευταίο οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει υψηλά επίπεδα σεροτονίνης που σας βοηθά, ενώ κοιμάστε, να ξεκουράζεται το σώμα σας.

Αυτά ήταν τα 3 δροσερά καλοκαιρινά φρούτα του καλοκαιριού που θα τονώσουν σίγουρα τον οργανισμό σας και θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε με τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο. Οπότε, γρήγορα στον μανάβη για να τα προμηθευτείτε.

Από εμάς, καλή όρεξη και σας περιμένουμε στο αγαπημένο σας YAVA!