5 Τρόποι να συνεχίσεις τη γυμναστική στις διακοπές! | Yava Fitness Centers

5 Τρόποι να συνεχίσεις τη γυμναστική στις διακοπές!

Εάν είσαι λάτρης της γυμναστικής, οι καλοκαιρινές διακοπές δεν χρειάζεται να σημαίνουν αποχή από την προπόνησή σου. Αντιθέτως, είναι μία περίοδος που μπορείς να συνεχίσεις το πρόγραμμά σου, πιο ευχάριστα και εξίσου αποδοτικά, με σωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις στη φύση. Διάβασε λοιπόν τις εναλλακτικές λύσεις που σου προτείνουμε για να συνεχίσεις, ή ακόμη και να ξεκινήσεις πάλι μετά από κάποιο διάστημα απραξίας, τη γυμναστική.

1. Περπάτημα στην αμμουδιά
Είναι πάρα πολύ εύκολο να συνεχίσεις το περπάτημα ή το τζόγκινγκ στη φύση. Περπάτησε στην αμμουδιά και ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση, μπορείς να περπατήσεις αργά ή γρήγορα. Μπορείς να αυξήσεις τη δυσκολία της δραστηριότητας, περπατώντας στη στεγνή άμμο, όπου βουλιάζουν τα πόδια σου, ή ακόμη περισσότερο μέσα στο νερό. Aκόμα κι εκεί, ανάλογα με το βάθος του νερού, μπορείς να κάνεις το περπάτημα και συνεπώς την προπόνησή σου ευκολότερη ή δυσκολότερη.

2. Θαλάσσιο ποδήλατο
Ξέχνα για λίγο το κλασικό στατικό ποδήλατο του γυμναστηρίου κι ανέβα στην πλέον διασκεδαστική του έκδοση, το θαλάσσιο ποδήλατο. Πάρε την παρέα σου και κάνε μία μεγάλη βόλτα, ενώ ταυτόχρονα θα κάνεις και μια εξαιρετική άσκηση. Μπορείς φυσικά να κάνεις και διαλείμματα για να απολαμβάνεις τη θάλασσα. Επίσης, και εδώ μπορείς να αυξήσεις την ένταση ποδηλατώντας πιο γρήγορα, οπότε η αντίσταση του νερού θα είναι μεγαλύτερη.

3. Bόλτα με το κανό
H άσκηση στο κωπηλατικό μηχάνημα, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, μπορεί με μεγάλη επιτυχία να αντικατασταθεί από το real thing. Mε άλλα λόγια, πάρε ένα κανό κι άρχισε τις βόλτες! H κωπηλασία είναι η μοναδική αερόβια άσκηση η οποία γυμνάζει και το πάνω μέρος του σώματος. Μπορείς να ξεκινήσεις αργά και, όπως και στο ποδήλατο, να κάνεις διαλείμματα όταν νιώθεις ότι έχεις κουραστεί. H κωπηλασία στο κανό γυμνάζει εκτός από τους ώμους και τα χέρια, κυρίως το στήθος, την πλάτη αλλά και τους κοιλιακούς.

4. Κολύμπι
Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών σπορ. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια από εμάς, καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες της κολύμβησης είναι πασίγνωστες. Θα κρατηθείς σε εξαιρετική φόρμα. Η αντίσταση του νερού θα γυμνάσει όλο το σώμα σου. Θα δυναμώσεις το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σου σύστημα, και το σημαντικότερο, χωρίς να έχεις φόβο για τον παραμικρό τραυματισμό. Εσύ δεν βούτηξες ακόμα;;

5. Χορός
Καλή η προπόνηση, αλλά πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε διακοπές. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να χαλαρώσεις, να αφήσεις στην άκρη τα προβλήματα και τις σκοτούρες. Και τί καλύτερο για αυτό τον σκοπό από έναν ξέφρενο χορό; Δεν χρειάζεσαι ούτε ζέσταμα, ούτε ιδιαίτερη τεχνική. Νιώσε ελευθερία και ανεμελιά και εκφράσου με το σώμα σου. Άκου τη μουσική και κουνήσου με το ρυθμό. Χόρεψε χωρίς να σε νοιάζει ποιος σε βλέπει κι αν το κάνεις σωστά… Καλές διακοπές!