6 Tips για να βρεις την φόρμα σου μετά την Τσικνοπέμπτη! | Yava Fitness Centers

6 Tips για να βρεις την φόρμα σου μετά την Τσικνοπέμπτη!

Η Τσικνοπέμπτη είναι, αδιαμφισβήτητα, μια γιορτή που αρέσει σε όλους μας. Είτε κρεατοφάγος, είτε χορτοφάγος, την τσικνοπέμπτη έχεις την ευκαιρία να φας το φαγητό που σου αρέσει, μαγειρεμένο με τον πιο παλιό αλλά και πιο νόστιμο τρόπο. Παρόλα αυτά, επειδή η Τσικνοπέμπτη έρχεται μετά από την περίοδο των γιορτών και σε εποχή όπου η δουλειά έχει μεγάλη ένταση, μπορεί να είναι το σημείο όπου θα δεις κάποιες επιπτώσεις των «χαλαρών ρυθμών ζωής» στο σώμα σου.
Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος να ξαναβρείς τη φόρμα σου μετά την Τσικνοπέμπτη;

•    Ζυγίσου…ή και όχι.
Εσύ ξέρεις καλύτερα τι τύπος είσαι. Αν σε βοηθάει να παρακολουθείς το βάρος σου και να βάλεις στόχο ένα συγκεκριμένο νούμερο, ξεκίνα τον προγραμματισμό του workout σου με βάση αυτό. Αν από την άλλη, αυτό που πρόκειται να δεις θα σε αποθαρρύνει, κάνε για ένα χρονικό διάστημα (π.χ. 2 εβδομάδων) το συνηθισμένο σου πρόγραμμα πριν ανέβεις στη ζυγαριά.

•    Πιες ΠΟΛΥ νερό.
Ενυδατώσου και βοήθησε το σώμα σου να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεσαι ειδικές δίαιτες αποτοξίνωσης γιατί το συκώτι, τα νεφρά και το δέρμα σου είναι υπέρ αποτελεσματικά στο να αποβάλλουν όσα δεν χρειάζεται ο οργανισμός σου.

•    Φάε πολλές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.
Φυσικά και δεν ακολούθησες τις συνηθισμένες διατροφικές σου συνήθειες στις διακοπές και την Τσικνοπέμπτη… έφαγες ό,τι σου άρεσε. Καλά έκανες! Τώρα  ήρθε η ώρα να επαναφέρεις την πέψη σου στη φυσιολογική της λειτουργία.

•    Κοιμήσου αρκετά και τις σωστές ώρες.
Οκ, μπορείς να μείνεις ξύπνιος λίγο παραπάνω αν έχεις… υποχρεώσεις, αλλά μην κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι (και βάλε) τα Σαββατοκύριακα. Το σώμα σου προτιμάει ομαλούς ρυθμούς χωρίς μεγάλες διαταραχές.

•    Φτιάξε ένα σωστό workout plan.
Αν δεν είχες ποτέ συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσεις. Το ιδανικό σου πρόγραμμα, εξαρτάται από την υγεία, την ηλικία, της διατροφικές σου συνήθειες, τους στόχους σου και διάφορες άλλες μεταβλητές. Το σημαντικότερο όλων για να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής σε βάθος χρόνου, είναι το να βρίσκεις ευχάριστο αυτό που κάνεις και να το διασκεδάζεις.

•    Μην είσαι υπερβολικά σκληρός με τον εαυτό σου.
Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου για τις υπερβολές που μπορεί να έκανες και μην αισθάνεσαι ενοχικά για την καλοπέρασή σου. Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις υπεύθυνα το πρόγραμμά σου και να καθιερώσεις τις καλές σου συνήθειες. Κάνε focus στους στόχους σου και σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή πολύ άμεσα!

 

#Yava – It’s not fitness, it’s life!