Beach Training 1.0.1: Περπάτημα στην άμμο! | Yava Fitness Centers

Beach Training 1.0.1: Περπάτημα στην άμμο!

Το καλοκαίρι πολλές φορές σε παρασύρει και προσπαθείς να περάσεις όσες περισσότερες ώρες μπορείς σε εξωτερικό χώρο, και πιο συγκεκριμένα σε μία παραλία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραμελήσεις την προπόνησή σου, καθώς ειδικά στην παραλία διαθέτεις ένα από τα καλύτερα μέσα εκγύμνασης ολόκληρου του σώματός σου. Αυτό δεν είναι άλλο από την άμμο.

Η άσκηση στην άμμο είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς παρέχει πολλά ωφέλη. Το περπάτημα στην παραλία, λόγω της αντίστασης που συναντάς από την άμμο, καίει περισσότερες θερμίδες και ταυτόχρονα ενδυναμώνει πολλές μυϊκές ομάδες. Επιπλέον, δεν καταπονεί ιδιαίτερα το σώμα και δεν υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Και το σημαντικότερο, η άσκηση στην άμμο είναι πολύ πιο διασκεδαστική, καθώς σε φέρνει σε επαφή με τη φύση και σου επιτρέπει να απολαβάνεις μία υπέροχη θέα.

Παρακάτω σου προτείνουμε μερικές ασκήσεις για την παραλία, που πέρα από βελτιωμένη φυσική κατάσταση, θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις και σιδερένιους γλουτούς.

1. Sprint στην παραλία
Βρες μία ευθεία απόσταση στην παραλία μήκους περίπου 30 μέτρων. Κάνε sprint από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς να ξεχάσεις να κάνεις διάλειμμα μεταξύ των γύρων. Κράτα τα πόδια σου ψηλά και πρόσεχε την κίνηση των χεριών σου. Όσο λιγότερη επαφή έχεις με την άμμο και συνεπώς αντίσταση, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείς να τρέξεις.

2. Τρέξιμο μέσα στο νερό
Μπες μέσα στη θάλασσα περίπου μέχρι το ύψος της μέσης σου. Διατήρησε τα χέρια σου χαλαρά στα πλευρά σου. Άρχισε να τρέχεις, έτσι όπως θα έτρεχες σε στερεό έδαφος. Μην προσπαθήσεις να βγεις από το νερό, παρά μόνο προσπάθησε να δημιουργήσεις αρκετή ορμή για να το διασχίσεις. Αυτή είναι μία άσκηση που βελτιώνει την ταχύτητά σου και ταυτόχρονα γυμνάζει αποτελεσματικά το κάτω μέρος του σώματός σου.

3. Ταχύτητα και κίνηση
Σημάδεψε στην άμμο ένα σχήμα διαμαντιού (ρόμβου) χρησιμοποιώντας για παράδειγμα πετσέτες, με διαστάσεις 3 επί 3 μέτρα. Ξεκίνα από την πρώτη πετσέτα και τρέξε στις επόμενες εκτελώντας ουσιαστικά ένα Ζ, αλλάζοντας απότομα κατευθύνσεις. Η κίνηση θα πρέπει να είναι απότομη κι εκρηκτική. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεις την ευλυγισία σου, την ικανότητα ελιγμών και φυσικά γυμνάζεις πόδια και γλουτούς.

Ποιός είπε λοιπόν πως η παραλία είναι μόνο για κολύμπι και άραγμα σε ξαπλώστρα;