Διατροφή για όγκο: 7 τροφές που σίγουρα θα χρειαστείς | Yava Fitness Centers

Διατροφή για όγκο: 7 τροφές που σίγουρα θα χρειαστείς

diatrofi-gia-ogko-yava

Πολύς κόσμος αποφασίζει να γραφτεί σε ένα γυμναστήριο γιατί θέλει να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα. Όμως, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η γυμναστική είναι το 1 από τα δύο συστατικά για την επιτυχία. Το άλλο είναι η διατροφή και, ειδικότερα, η διατροφή για όγκο, εάν αυτός είναι ο σκοπός σου.

Ας δούμε, λοιπόν, 7 τροφές που πρέπει να βάλεις στη καθημερινότητά σου γιατί όσο και αν λέμε ¨no pain, no gain¨, η αλήθεια είναι ότι χωρίς τη σωστή διατροφή για όγκο, θα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη…αλλά διαφορά δεν θα βλέπεις στο σώμα σου.

 

Αυγά

Αυτό είναι ίσως που κάτι ήδη το γνωρίζεις, ότι δηλαδή τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και είναι ιδιαιτέρως σημαντικά όταν αναφερόμαστε σε διατροφή για όγκο.

Και αν έχει τύχει να δεις ταινίες που έχουν να κάνουν με γυμναστική, τότε θα έχεις διαπιστώσει ότι πάντα οι πρωταγωνιστές καταναλώνουν αυγά. Άλλωστε, είναι κλασική, πλέον, η σκηνή με τον Sylvester Stallone στην ταινία Rocky, που έτρωγε αυγά πριν ξεκινήσει την προπόνηση. Εάν δεν την έχεις δει, τότε μπορείς να τη βρεις ΕΔΩ.

Τα αυγά, εκτός από το ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, είναι σημαντικά στη διατροφή σου και για άλλους λόγους. Περιέχουν εννέα απαραίτητα αμινοξέα, χολίνη, βιταμίνη D και το σωστό είδος λίπους.

 

Άπαχο βοδινό κρέας

Το άπαχο βοδινό κρέας είναι μία τροφή που θέτει τις βάσεις για μία σωστή διατροφή για όγκο. Και αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσιο σε συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη μυών.

Καταναλώνοντας αυτό το είδος κρέατος προσφέρεις στο σώμα σου σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες B. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι λαμβάνεις πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας καθώς και υψηλή ποσότητα αμινοξέων.

Ειδικά αυτή η υψηλή ποσότητα αμινοξέων αλληλοεπιδρά με την ινσουλίνη και έτσι δίνει μία ώθηση στην μυϊκή ανάπτυξη.

Όπως σίγουρα θα κατάλαβες, το κρέας αυτό είναι σημαντικό για τη διατροφή σου, οπότε γρήγορα στο πιο κοντινό σου super market ή κρεοπωλείο για να το προμηθευτείς.

 

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και το βοδινό κρέας, είναι πολύ σημαντικό για μία διατροφή για όγκο. Αποτελεί και αυτό μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

Η πρωτεΐνη αυτή κρίνεται απολύτως χρήσιμη γιατί βοηθά στη συντήρηση και αποκατάσταση των μυών, στην υγεία των οστών αλλά και στη διατήρηση του βάρους.

Οπότε, μαζί με το βοδινό κρέας, μην ξεχάσεις να αγοράσεις και κοτόπουλο. Και αν βαριέσαι τη μαγειρική, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να το μαγειρέψεις, οπότε η διαδικασία θα είναι διασκεδαστική. Και που ξέρεις…μπορείς να βγάλεις τον σεφ που κρύβεις μέσα σου!

 

Τυρί Cottage

Είναι πολύ πιο πιθανό να γνωρίζεις το τυρί αυτό για την ιδιαίτερη εμφάνισή του παρά για τα οφέλη του σε μία σωστή διατροφή για όγκο.

Και όμως, πρόκειται για μία τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε εντελώς καθαρή πρωτεΐνη καζεΐνης. Στην περίπτωση που αναρωτιέσαι τι είναι αυτό, η καζεΐνη είναι μια πρωτεΐνη αργής πέψης.

Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι είναι ιδανική για τη συντήρηση των μυών του σώματός σου. Επίσης, με την κατανάλωση του τυριού αυτού, το σώμα σου προσλαμβάνει βιταμίνη B12, ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

  

Ψάρι

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο και καλά μαγειρεμένο ψάρι; Δεν είναι μόνο η γεύση του, που το κάνει περιζήτητο, αλλά και τα οφέλη του για την υγεία και το σώμα σου.

Το ψάρι είναι τροφή που εμφανίζει υψηλές ποσότητες σε πρωτεΐνη και Ω-3 λιπαρά οξέα. Επίσης, δεν περιέχει πολλά λιπαρά.

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για μία διατροφή για όγκο, καθώς βοηθούν στην απώλεια λίπους αλλά, παράλληλα, εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού του σώματός σου.

 

Βρώμη

Η βρώμη εμφανίζει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ελάχιστα επεξεργασμένη. Για αυτό το λόγο είναι μία μεγάλη πηγή υδατανθράκων.

Το γεγονός ότι παρουσιάζει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την καθιστά ιδανική για μία διατροφή για όγκο γιατί πετυχαίνεις τα εξής:

  • Αυξημένο κορεσμό
  • Μειωμένη πείνα
  • Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας
  • Απώλεια λίπους.

Πιο απλά, πετυχαίνεις απώλεια λίπους και το σώμα σου προσλαμβάνει μία σταθερή ποσότητα υδατανθράκων, που είναι ό,τι χρειάζεσαι για τη διατήρηση των μυών σου.

 

Φρούτα και λαχανικά

Όταν αναφερόμαστε σε διατροφή, όχι μόνο για όγκο, πάντα τα φρούτα και τα λαχανικά μπαίνουν στο παιχνίδι. Και πως να μην το κάνουν από τη στιγμή που παρουσιάζουν τόσα οφέλη για τον οργανισμό σου;

Αποτελούν μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, παρέχουν τόνους άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη E και Β-καροτίνη.

Τέλος, χρειάζεσαι και τις ίνες που περιέχουν γιατί βοηθούν στη σωστή πέψη και πρόσληψη θρεπτικών ουσιών.

 

Αυτό ήταν…πρόσθεσε αυτές τις 7 τροφές στη λίστα με τα ψώνια και ξεκίνησε τη διατροφή σου για όγκο. Αυτό σε συνδυασμό με την προπόνησή σου στο αγαπημένο σου YAVA, θα μεταμορφώσει το σώμα σου προς το καλύτερο πάντα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθείς πιστά τη διατροφή, να τηρείς το πλάνο των προπονήσεών σου και να έχεις υπομονή και επιμονή. Εάν τα κάνεις αυτά, τότε θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα!

 

#Yava – It’s not fitness, it’s life!