Γιατί πρέπει ένα γραφτείς επειγόντως στο γυμναστήριο; | Yava Fitness Centers

Γιατί πρέπει ένα γραφτείς επειγόντως στο γυμναστήριο;

Επειδή ο τρόπος της ζωής μας αλλάζει!

Και λόγω της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης, θα πρέπει να προετοιμαστούμε και σωματικά, όχι μόνο ψυχολογικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις καινούργιες προκλήσεις, όπως περισσότερο περπάτημα και λιγότερες βόλτες με το αυτοκίνητο, λιγότερη θέρμανση, μεγαλύτερη απεξάρτηση από τις ηλεκτρικές συσκευές, επιλογή λίγων αλλά ποιοτικών τροφών και άλλα.

Γράψου τώρα στα YAVA Fitness Centers! Mε πολιτική πολύ ανταγωνιστικών συνδρομών, που έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτει υποκαταστήματα σε πολλές περιοχές για να εξυπηρετείσαι καλύτερα, με ποικίλα προγράμματα σωματικής άσκησης και αυτό-προπόνησης, αλλά και με έμπειρους γυμναστές και personal trainers, το οποίο έχει ενσωματώσει τη νέα εποχή της τεχνολογίας fitness με τη χρήση gym panels, QR και με κάθε τι πρωτοποριακό που θα σε βοηθήσει να γίνεις με ασφάλεια ο προπονητής του εαυτού σου!

Ας επικεντρωθούμε τώρα στο πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση. Κανονικά, οι άνθρωποι πρέπει να είναι σωματικά δραστήριοι για να είναι υγιείς. Ο μέχρι σήμερα τρόπος ζωής μας, με όλες τις ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μας έχει κάνει να αδρανήσουμε. Σκέψου το: ηλεκτρικές πόρτες, κυλιόμενες σκάλες, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, τηλεχειριστήρια, ώρες ατελείωτες μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή, οδήγηση στο αυτοκίνητο ακόμη και για μία σύντομη βόλτα στα καταστήματα, και χρήση ανελκυστήρα αντί για σκάλες ή ράμπες, όλα συμβάλλουν στην αδράνειά μας.

Συμπλήρωσε τώρα και τις επιπτώσεις της σωματικής αδράνειας εξαιτίας του lockdown και έχουμε ένα κοκτέιλ πολλών κινδύνων για την υγεία μας από την αδράνεια όπως καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, εγκεφαλικά, καρκίνος του παχέος εντέρου, υψηλή πίεση του αίματος, διαβήτης, οστεοπόρωση, κατάθλιψη, πρόωρος θάνατος και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Έρευνες έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι η αδράνεια επηρεάζει δυσμενώς την υγεία μας. Όταν είμαστε ανενεργοί, οι μύες μας εξασθενούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος, αδυναμία εκτέλεσης καθημερινών εργασιών, πτώσεις και απώλεια ανεξαρτησίας. Η σωματική αδράνεια είναι τόσο επικίνδυνη για την υγεία μας όσο το κάπνισμα! Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους του καπνίσματος. Είναι πλέον γνωστό ότι η σωματική αδράνεια οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες και σε κακή ποιότητα ζωής.

Τι μπορεί λοιπόν να επιτευχθεί προσθέτοντας τακτική σωματική άσκηση στη ζωή μας; Ένας πλούτος πληροφοριών είναι διαθέσιμος που περιγράφει τα πολυάριθμα οφέλη που μπορεί να απολαύσει ο καθένας από εμάς προσθέτοντας τη σωματική δραστηριότητα στον τρόπο ζωής μας. Μη χάνεις χρόνο. Γράψου στο γυμναστήριο και απόλαυσε τα θετικά αποτελέσματα της τακτικής άσκησης, όπως:

· Καλύτερη υγεία

· Καλύτερη στάση σώματος

· Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

· Πιο δυνατοί μύες και οστά

· Χαλάρωση και μειωμένο στρες

· Βελτιωμένη φυσική κατάσταση

· Καλύτερη ισορροπία

· Έλεγχος βάρους

Δέσποινα Ιωαννίδου
Δημοσιογράφος, Προπονήτρια Σωματικής Διάπλασης
(Bodybuilding & Fitness)
Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού