Γυμναστική το καλοκαίρι: 4 λόγοι να μην αφήσετε το γυμναστήριο! | Yava Fitness Centers

Γυμναστική το καλοκαίρι: 4 λόγοι να μην αφήσετε το γυμναστήριο!

Όσο πιο πολύ μπαίνουμε στο καλοκαίρι, την πλέον αγαπημένη εποχή για πολλούς, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η διάθεση για βόλτες, παραλία, διακοπές και, γενικά, δραστηριότητες που δεν μας αναγκάζουν να περιοριζόμαστε εντός κάποιων εγκαταστάσεων, όπως οι χώροι ενός γυμναστηρίου.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι το γυμναστήριο ίσως να μην είναι απαραίτητο κατά τη καλοκαιρινή περίοδο, αφού και περπατάμε πολύ και κάνουμε αρκετές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση, ρακέτες ή κάποιο άλλο άθλημα. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα? Οι 4 λόγοι που θα σας παρουσιάσου αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο!

1. Καίτε λίπος, ακόμη και εάν…ξεκουράζεστε

Σίγουρα οι καλοκαιρινές δραστηριότητες οδηγούν σε καύση θερμίδων αλλά, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο μεταβολισμός του σώματος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πως η τροφή μετατρέπεται σε ενέργεια.

Συνεπώς, τα άτομα που έχουν μεγάλη μυϊκή μάζα τείνουν να καίνε θερμίδες ακόμη και όταν…ξεκουράζονται! Πόσο τέλειο?

Επιπλέον, όσο μεγαλώνει ηλικιακά κάποιος, ο μεταβολισμός του τείνει να αποδυναμώνεται και αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε αύξηση του βάρους. Η μυϊκή ενδυνάμωση, λοιπόν, αποτελεί ένα όπλο στην καταπολέμηση της σωματικής αποδυνάμωσης και όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κάποιος τη γυμναστική, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δει και θα είναι σε θέση να διατηρήσει αυτή τη μυϊκή μάζα στο πέρασμα του χρόνου.

2. Ενδυναμώνετε τα οστά σας

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολύ αποδυναμώνονται τα οστά μας…Αυτό είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο τους, σε αίσθημα αδυναμίας και μειωμένη αντοχή σε φυσικές δραστηριότητες.

Από την άλλη πλευρά, οι ασκήσεις με βάρη θα δυναμώσουν τα οστά σας, θα αυξήσουν την αντοχή σας και θα μειώσουν και τη πιθανότητα πιθανών τραυματισμών.

Και τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ! Όλη η άσκηση που κάνετε θα βελτιώσει και τη δύναμή σας αλλά και την ισορροπία σας. Αυτά, σε συνδυασμό, θα εμποδίσουν τυχόν πτώσεις και, συνεπώς, επιπλέον τραυματισμούς.

3. Αποφεύγετε ασθένειες

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της διασκέδασης και της ανεμελιάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρρωσταίνουμε κιόλας ή ότι δεν πρέπει να γυμναζόμαστε, προκειμένου να φροντίσουμε να μην αρρωστήσουμε το φθινόπωρο ή, ακόμη χειρότερα, τον χειμώνα.

Έρευνες που γίνονται συνεχώς, αποδεικνύουν ότι η εκγύμναση του σώματος παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, από την αποφυγή καρδιακών προβλημάτων μέχρι και την αποφυγή εμφάνισης διαβήτη. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα της αρθρίτιδας μπορούν να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, η γυμναστική οδηγεί και σε βελτίωση της πνευματικής υγείας ενός ατόμου, καθώς μπορεί να μειώσει τόσο το στρες και τη κατάθλιψη αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα ύπνου.

4. Θα κερδίσετε τις εντυπώσεις στη παραλία

Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο από όλα: Δεν είναι κρίμα να γυμνάζεστε τα ¾ του χρόνου και όταν έρθει το καλοκαίρι να μην αναδεικνύετε τον κόπο σας; Όπως και να το κάνουμε, όλοι μας, λίγο-πολύ, θέλουμε να βγούμε στη παραλία και να έχουμε το σώμα μας στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σκεφτείτε τα βλέμματα που θα μαγνητίσουν οι γραμμωμένοι σας κοιλιακοί ή τα καλογυμνασμένα χέρια. Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια στην εκγύμναση του σώματος, οπότε το να διακόψετε το καλοκαίρι τη προπόνησή σας κρίνεται ως μία απολύτως λανθασμένη κίνηση!

Αυτοί ήταν οι 4 βασικοί λόγοι που θα σας οδηγήσουν στο να περάσετε τη πόρτα του γυμναστηρίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και αν δεν σας φτάνουν αυτοί, σας έχουμε και έναν ακόμη λόγο bonus που σίγουρα θα σας δώσει την ώθηση να έρθετε στο αγαπημένο σας YAVA:

Στα YAVA Ν. Ψυχικού, Πειραιά και Αγίας Παρασκευής 2 υπάρχει πισίνα που μπορείτε να αξιοποιήσετε και η χρήση της θα σας δώσει την απαραίτητη δροσιά! Γιατί να τρέχετε άλλωστε στη παραλία;

Εάν λοιπόν θέλετε αυτό το καλοκαίρι να εντυπωσιάσετε με την εμφάνισή σας στη παραλία αλλά, παράλληλα, θέλετε να θέσετε καλές βάσεις για τους μήνες που έρχονται, τότε σας περιμένουμε στο κοντινότερο σε εσάς YAVA για να κάνετε την εγγραφή σας!

Μπορείτε να βρείτε όλα τα YAVA κλικάροντας ΕΔΩ!

Από τη πλευρά μας σας ευχόμαστε να έχετε ένα τέλειο καλοκαίρι με πολλή γυμναστική!