Κράτα την ενυδάτωση σου και το καλοκαίρι! | Yava Fitness Centers

Κράτα την ενυδάτωση σου και το καλοκαίρι!

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι απαραίτητο να παραμένεις ενυδατωμένος. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στη σωστή λειτουργία του σώματος, στην εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Αν και όλοι το γνωρίζουμε αυτό, πολλές φορές λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητας, αμελούμε να φροντίσουμε να λαμβάνουμε αρκετά υγρά. Διάβασε παρακάτω ορισμένα tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρηθείς πλήρως ενυδατωμένος.

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό
Βάλε ως στόχο κάθε μέρα να αρχίζεις την ημέρα σου πίνοντας ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Θα μπορούσες να τοποθετείς το ποτήρι δίπλα στο κρεβάτι σου, έτσι ώστε να το πίνεις αμέσως μόλις ξυπνάς.

Αγόρασε ένα μπουκάλι για νερό
Εάν πιστεύεις πως είναι μπελάς να γεμίζεις συνεχώς ποτήρια με νερό για να πίνεις, μία καλή λύση θα ήταν να αγοράσεις ένα ωραίο μπουκάλι για νερό. Διάλεξε κάποιο που σου αρέσει και φυσικά κάποιο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου. Υπάρχουν μπουκάλια με ειδικά στόμια, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς εύκολα ακόμη κι όταν γυμνάζεσαι χωρίς να διακόπτεις τη δραστηριότητά σου. Επίσης θα σου προτείναμε να αγοράσεις ένα διάφανο μπουκάλι, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς καλύτερα πόσο νερό έχεις πιει και θα σου δώσει κίνητρο να το γεμίζεις και να το αδειάζεις πιο συχνά.

Βάλε στόχους
Μπορείς να βάζεις συγκεκριμένους στόχους σχετικά με το πόσο νερό θα καταναλώσεις. Εάν για παράδειγμα έχεις ένα μπουκάλι των 500 ml, θα σου προτείναμε να βάλεις στόχο να το αδειάζεις και να το γεμίζεις τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Μην μένεις στο νερό
Δεν χρειάζεται να καταναλώνεις μόνο νερό. Οι φρέσκοι φυσικοί χυμοί φρούτων, αποτελούν μία πάρα πολύ καλή λύση, καθώς θα σε ξεδιψάσουν και θα σε γεμίσουν ενέργεια, ενώ παράλληλα αποτελούν μία πολύ υγιεινή εναλλακτική.

Κράτα ημερολόγιο ενυδάτωσης
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των υπόλοιπων ασχολιών σου, μπορεί να ξεχάσεις πόσο νερό έχεις πιει. Κράτα κάπου σημειώσεις με την ημερήσια κατανάλωσή σου, ώστε να μπορείς να ελέγχεις εάν πιάνεις τους στόχους σου. Όταν είσαι δραστήριος να καταναλώνεις περισσότερα υγρά.
Ίσως ακουστεί αυτονόητο, όμως όταν κάνεις δραστήρια ζωή, ιδιαίτερα εάν γυμνάζεσαι για παράδειγμα σε εξωτερικούς χώρους ή υπό υψηλές θερμοκρασίες, οι ανάγκες σου για αναπλήρωση υγρών θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Προσπάθησε η κατανάλωση υγρών που κάνεις να συμβαδίζει με τις ανάγκες αυτές. Έτσι θα παραμένεις επαρκώς ενυδατωμένος, χωρίς όμως να το παρακάνεις, γεγονός που θα σου δημιουργούσε φούσκωμα ή γενικότερη δυσφορία.