Ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα σου με το σωστό πρωινό! | Yava Fitness Centers

Ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα σου με το σωστό πρωινό!

Απόφυγε την κρυφή ζάχαρη στο πρωινό σου με πρωινό-hacks

Το πρωινό είναι, ίσως, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι σημαντικό να ξέρεις τι τρως. Η πρωτεΐνη το πρωί ισοδυναμεί με καλύτερο έλεγχο της όρεξης και με την τροφοδοσία του οργανισμού με υδατάνθρακες πριν την άσκηση. Και αυτό είναι το καλύτερο πλάνο για μια σταθερή προπόνηση. Το ολοκληρωμένο πρωινό θα φροντίσει να κρατήσεις σταθερά τα επίπεδα ενέργειας μέχρι το επόμενό σου γεύμα, κάτι που θα σε βοηθήσει συνολικά στη διατροφή και στην ευεξία σου.

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να «εξαπατήσουν» τον εαυτό τους ότι έφαγε πρωινό, προτιμώντας μία έτοιμη μπάρα δημητριακών από το ράφι του super market. Όμως, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί η διατροφή σου να μην είναι τόσο σωστή όσο νομίζεις.

Πολλές «υγιεινές» μπάρες δημητριακών μπορεί να περιέχουν περισσότερη κρυφή ζάχαρη από δημητριακά σοκολάτας. Γι’ αυτό, πριν αγοράσεις κάποια μπάρα δημητριακών, είναι καλό να κοιτάζεις τον πίνακα με τη διατροφική επισήμανση στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Ανάλογα με τους στόχους σου, το πρωινό σου θα πρέπει να έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Γι’ αυτό μαζέψαμε μερικές τροφές που μπορούν να σου προσφέρουν τις κατάλληλες διατροφικές αξίες που θα δώσουν στον οργανισμό σου την ενέργεια για ένα σωστό ξεκίνημα.

1. Αυγά
Τα αυγά είναι υπέροχα! Γιατί; Γιατί μπορείς να τα απολαύσεις όπως θες! Το 12,6% του βάρους ενός αυγού είναι πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, η οποία ισοδυναμεί με 5,53g. Εάν έχεις δύο αυγά για πρωινό, έχεις μόλις το 20% του RDA σου. Το βασικό προφίλ αμινοξέων και η πρωτεΐνη του αυγού, το καθιστούν μία από τις καλύτερες τροφές για να ξεκινήσεις το πρωί.

2. Cottage cheese
Ίσως να είναι το αγαπημένο όσων προσέχουν λίγο παραπάνω την διατροφή τους, αλλά τα 11 γραμμάρια πρωτεΐνης- καζεΐνης ανά 100 γραμμάρια θα σας κρατήσει στο full, όλη την ημέρα. Η καζεΐνη απορροφάται αργά κατά την κυκλοφορία του αίματος, διατηρώντας τους μυς σου έτοιμους για δράση. Απλά μη φας όλο το μπολ.

3. Βρώμη
Είναι γεμάτη με μέταλλα και σου προσφέρει υδατάνθρακες βραδείας απελευθέρωσης. Τα 158g μπορεί να έχουν 607 θερμίδες αλλά, στο ίδιο μπολ ακριβώς, έχεις μέχρι και 26g πρωτεΐνης. Η συνοδευτική διαιτητική ίνα σημαίνει ότι η βρώμη δεν θα σου «κάτσει», αλλά θα τροφοδοτήσει κάθε σου κίνηση όλη την ημέρα.

4. Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Ειδικά το γιαούρτι με 2% λιπαρά μπορεί να σε βοηθήσει στη μείωση του βάρους σου εάν το συνδυάσεις με τις κατάλληλες τροφές, όπως μισή μπανάνα και μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Στα άλλα «συν» του γιαουρτιού είναι και τα πολλά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου.

5. Λιναρόσπορος
Τα υγιή λίπη και οι φυτικές ίνες που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον οργανισμό. Ανάμιξε τον σε ένα μίγμα με γιαούρτι, βρώμη και φρούτα για ένα πλούσιο πρωινό που θα διατηρήσει τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης.

6. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει το αντιοξειδωτικό EGCG, το οποίο έχει αναφερθεί ότι αυξάνει την οξείδωση του λίπους. Η οξείδωση είναι η διαδικασία που κάνει το σώμα σου να καίει «καύσιμο» για ενέργεια, όπου «καύσιμο» βάλε «λίπος». Αντικατάστησε τον πρωινό σου καφέ με μια κούπα πράσινο τσάι για να πεις αντίο σε αυτά τα περιττά κιλά που στη χαλάνε.

7. Αχλάδια
Τα αχλάδια είναι εξοπλισμένα με υγιή φυτοθρεπτικά συστατικά. Τι είναι αυτά; Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη. Τι σημαίνει αυτό για σένα; Τα αντιφλεγμονώδη βοηθούν στην καρδιαγγειακή υγεία!
 
8. Φράουλες
Πλούσιες σε βιταμίνες, χαμηλές σε θερμίδες, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα. Θες περισσότερα; Είναι πεντανόστιμες!

Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα καλύτερα τη μέρα σου!

#Yava – It’s not fitness, it’s life!