Ομαδικά προγράμματα, personal training ή small groups; | Yava Fitness Centers

Ομαδικά προγράμματα, personal training ή small groups;

Εάν επιθυμείτε να παραμείνετε σε φόρμα ή εάν προσπαθείτε ακόμα να χτίσετε το summer body για την παραλία, θα πρέπει να αποκομίζετε το μέγιστο από κάθε προπόνησή σας. Ως εκ τούτου, ίσως να αναρωτιέστε εάν είναι πιο σωστό να προσλάβετε έναν personal trainer από το να συμμετάσχετε στα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως υπάρχουν και τα small groups, τα οποία είναι μια πολύ καλή μέση λύση, συνδυάζοντας μερικά από τα οφέλη του personal training με αυτά των ομαδικών προγραμμάτων

Small group, personal training ή ομαδικά προγράμματα λοιπόν; Ποιο στυλ προπόνησης είναι καταλληλότερο για εσάς; Η απάντηση ποικίλλει, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε με την προπόνησή σας, τους στόχους και την προσωπικότητά σας.

Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε και αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα για καθένα από τα στυλ προπόνησης που αναφέραμε πιο πάνω:

Personal training

Η συνεργασία με έναν personal trainer, μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για ανθρώπους που τους είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουν και να ακολουθήσουν από μόνοι τους ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικό, για κάποιον που διαθέτει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και θέλει να κανονίζει τις ώρες προπόνησης με βάση το πρόγραμμά του και όχι βάσει του πότε είναι διαθέσιμη μια τάξη.

Πλεονεκτήματα

1. Μπορείτε να βασιστείτε σε ένα ιδιαίτερα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης.

Ο προπονητής σας μπορεί να εξετάσει τις επιθυμίες σας και να κρίνει τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς με βάση το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, αλλά και τους στόχους σας.

2. Αναπτύσσετε μια ιδιαίτερη σχέση με τον εκπαιδευτή σας.

Ένα ο προπονητής έχει κερδίσει το σεβασμό σας, θα θέλετε να τον κάνετε περήφανο με τις επιδόσεις σας, οπότε θα προσπαθείτε και περισσότερο. Εάν υπάρχει μια καλή σχέση, θα πηγαίνετε πιο ευχάριστα για προπόνηση.

3. Ένας personal trainer θα σιγουρευτεί ότι θα δώσετε το 100%.

Εάν θέλετε τα καλύτερα αποτελέσματα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, έχοντας κάποιον εκεί για να σας παρακινήσει, μπορείτε να σημειώσετε μεγαλύτερη πρόοδο.

Μειονεκτήματα

1. Το personal training έχει μεγαλύτερο κόστος

Θα πληρώσετε περισσότερα, ανά συνεδρία με έναν personal trainer, από ότι θα πληρώνατε για ένα ομαδικό πρόγραμμα. Το personal training μπορεί να έχει γίνει πιο οικονομικό και πιο προσιτό, έτσι ώστε να μην θεωρείται πολυτέλεια στις μέρες μας, αλλά δεν παύει να αποτελεί επένδυση.

2. Αν δεν ταιριάζετε σαν χαρακτήρες με τον προπονητή σας μπορεί να έχετε αρνητικά αποτελέσματα

Αν δεν βρείτε έναν εκπαιδευτή, του οποίου η αντίληψη και το όραμα σχετικά με τη γυμναστική δεν ταιριάζουν με το δικό σας, η ρήξη μπορεί να έρθει πολύ εύκολα.

Ομαδικά προγράμματα

Σε μια μεγάλη ομάδα, ο εκπαιδευτής είναι εκεί για να ρυθμίσει το ρυθμό και να παρακινήσει τους ασκούμενους, αλλά είναι επίσης υπεύθυνος για τη τήρηση της τεχνικής και την ασφάλειας.

Ωστόσο, σε ένα ομαδικό πρόγραμμα με πολλά άτομα, στο οποίο συμμετέχει και ο προπονητής για να δείξει την άσκηση, η επίβλεψη γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι αδύνατο για τον προπονητή να ανταποκριθεί στις ατομικές ανάγκες κάθε ασκούμενου και να απευθυνθεί προσωπικά σε 30-40 άτομα σε κάθε συνεδρία.

Μπορεί τα ομαδικά προγράμματα να είναι διασκεδαστικά στην αρχή με τα φώτα, την ενέργεια και τη δυνατή μουσική, αλλά οι περισσότεροι μαθητές θα σταματήσουν να βλέπουν πρόοδο αρκετά γρήγορα και οι συνεδρίες θα καταλήξουν επαναλαμβανόμενες και βαρετές μετά από λίγο.

Small groups

Η προπόνηση σε ολιγομελή τμήματα , ιδιαίτερα σε μια μικρή ομάδα που έχει τους ίδιους ανθρώπους τακτικά, μπορεί να είναι ωφέλιμη για τους περισσότερους ανθρώπους. Μπορεί να προσφέρει κίνητρο, μια αίσθηση συντροφικότητας, ακόμη και να παρουσιάσει μια ευκαιρία για κοινωνικοποίηση με άλλους ανθρώπους στο γυμναστήριο. Αποτελεί την χρυσή τομή ανάμεσα στα ομαδικά προγράμματα και το personal training, διατηρώντας μόνο τα θετικά τους στοιχεία, καθώς συνδυάζει προσιτές τιμές και εξατομικευμένη προπόνηση! Υπάρχουν πακέτα προσφορών για προπόνηση σε small groups, τα οποία θα σας πείσουν πως μια δοκιμή αξίζει!

Τι προσφέρουν τα small groups;

1. Τα small groups μπορούν να σας ωθήσουν να προπονηθείτε πιο σκληρά.

Το να βλέπετε τα αποτελέσματα άλλων ανθρώπων και να αισθάνεστε ανταγωνιστικά, μπορεί να σας εμπνεύσει , έτσι ώστε να έχετε μια καλύτερη φυσική απόδοση.

2. Η προπόνηση σε small groups είναι πιο προσιτή σε σχέση με το personal training.

Τα ολιγομελή τμήματα αποτελούνται από 4-6άτομα. Έτσι ο προπονητής σας έχει τη δυνατότητα να μοιράσει το κόστος της κάθε συνεδρίας στους συμμετέχοντες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε πολύ περισσότερα μαθήματα από ό, τι αν κάνατε personal training, με το ίδιο ποσό χρημάτων.

3. Οι μικρές ομάδες διευκολύνουν τους μαθητές στη διαδικασία της μάθησης.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν ο προπονητής σας, σας κοιτάζει κάθε δευτερόλεπτο, ενώ εσείς προσπαθείτε το σωστό τρόπο για να εκτελέσετε μια άσκηση. Μπορείτε να πάρετε βοήθεια από τους άλλους ασκούμενους κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Συνοψίζοντας

Η εύρεση του κατάλληλου προγράμματος γυμναστικής για εσάς, είναι βασικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων σας στο γυμναστήριο. Είτε ο στόχος σας είναι να χτίσετε δύναμη και όγκο  , να χάσετε βάρος ή να τονώσετε το σώμα σας, είναι σημαντικό να βρείτε πράγματα που σας παροτρύνουν, σας εμπνέουν και σας προκαλούν.