Pilates Reformer: 4+1 λόγοι να το δοκιμάσεις πριν βγεις στην παραλία! | Yava Fitness Centers

Pilates Reformer: 4+1 λόγοι να το δοκιμάσεις πριν βγεις στην παραλία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μαζί με αυτό έχει έρθει και η ώρα να βγούμε στις παραλίες. Εάν επιθυμείς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στην παραλία, τα γυμναστήρια Yava σου προσφέρουν τον τρόπο για να το πετύχεις αυτό: Το Pilates Reformer.

Ακόμη κι εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το Pilates Reformer, είναι πιθανό πως θα το αναγνωρίσεις αμέσως, καθώς ένα τεράστιο μηχάνημα που αποτελείται απο μία συρόμενη βάση εφοδιασμένη με ελατήρια, λαβές και ιμάντες αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη! Πάνω σε αυτό το μηχάνημα ξαπλώνεις, γονατίζεις, στέκεσαι ή κάθεσαι κι επιτυγχάνεις μία από τις πιο ολοκληρωμένες προπονήσεις για όλο σου το σώμα.

Κι εάν η εικόνα του μηχανήματος από μόνη της δεν σε έκανε να θέλεις να το δοκιμάσεις, δες και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γυμναστείς με το Pilates Reformer:

1. Δυνατός Κορμός
Πάνω στο Pilates Reformer θα κυλιστείς, θα περιστραφείς και θα διπλωθείς με τρόπους που δεν μπορούσες να φανταστείς, έτσι ώστε να γυμναστεί όλος o κορμός σου, από τους μηρούς μέχρι τους ώμους. Ακόμη και οι μυς της πλάτης θα ωφεληθούν από αυτή την προπόνηση. Η αντίσταση των ελατηρίων προσφέρει την κατάλληλη ένταση στην άσκηση κάνοντάς την πιο απαιτητική. Ως αποτέλεσμα θα αποκτήσεις καλύτερη στάση και συντονισμό του σώματός σου.
2. Πλήρες εύρος κίνησης
Οι λαβές και οι ιμάντες του Reformer φροντίζουν να εκτελέσεις το πλήρες εύρος κίνησης των ασκήσεων, κάτι που δύσκολα θα μπορούσες να το καταφέρεις μόνος. Όταν κρατάς τους ιμάντες ή έχεις στερεώσει τα πόδια σου σε αυτούς, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ακολουθήσεις την κίνησή τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μυς τεντώνονται και γυμνάζονται σωστά και το σώμα δείχνει πιο ψηλό, λεπτό και κομψό.

3. Γρήγορα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα
Η αντίσταση που παρέχει το Reformer στις ασκήσεις, εξασφαλίζει πως θα έχεις αρκετά γρήγορα αποτελέσματα. Η αντίσταση αυτή μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Καθώς θα γίνεσαι πιο δυνατός και πιο έμπειρος στη χρήση του Reformer, θα μπορείς να εκτελείς όλο και πιο δύσκολες ασκήσεις, προχωρώντας από καθιστές θέσεις σε ασκήσεις που γίνονται στην όρθια θέση. Ως αποτέλεσμα το σώμα σου βελτιώνεται αδιάκοπα και σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα σε χέρια, πόδια και κοιλιακούς.

4. Καλύτερο σώμα
Η εντατική προπόνηση με το Pilates Reformer, έχει αποδειχτεί πως μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σου. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν το Pilates Reformer στην προπόνησή τους, παρατήρησαν πως έχασαν λίπος από την περιοχή των τρικέφαλων, της μέσης και των μηρών, ενώ απέκτησαν καθαρή μυϊκή μάζα. Ακολουθώντας ένα παρόμοιο πρόγραμμα, σύντομα κι εσύ μπορείς να δυναμώσεις και να δεις εντυπωσιακές αλλαγές πάνω στο σώμα σου!

5. Όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν
Ένα από τα τεράστια προτερήματα του Pilates Reformer είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλούμενους κάθε επιπέδου, καθώς η ένταση της προπόνησης μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές ανάγκες του καθενός.