Πώς να κάνεις τα Squats πιο αποτελεσματικά χωρίς να αυξήσεις το βάρος! | Yava Fitness Centers

Πώς να κάνεις τα Squats πιο αποτελεσματικά χωρίς να αυξήσεις το βάρος!

Είναι κοινό μυστικό πως τα squats είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τη μυϊκή ενδυνάμωση και την ανάπτυξη του σώματος ανδρών και γυναικών από τη μέση και κάτω. Παρά την αποτελεσματικότητά τους όμως, όπως και με όλες τις ασκήσεις, θα φτάσεις σε ένα σημείο όπου θα αισθανθείς ότι η συγκεκριμένη άσκηση δεν αποδίδει πια. Η πρώτη αντίδραση θα ήταν να προσπαθήσεις να σηκώσεις περισσότερο βάρος. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η λύση δεν είναι εφικτή για όλους τους αθλούμενους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης της άσκησης επιβάλλεται. Παρακάτω θα σου προτείνουμε τρεις τρόπους με τους οποίους θα μπορέσεις να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα από την άσκηση, χωρίς έξτρα βάρος.
1. Αύξησε την έκταση της κίνησης
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως οι μη ολοκληρωμένες επαναλήψεις είναι πολύ πιο συνηθισμένες από όσο θα έπρεπε να είναι. Μην κάνεις το ίδιο λάθος! Συγκεντρώσου στην τεχνική σου, κάνε όσο πιο βαθύ κάθισμα μπορείς και σύντομα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι τα αποτελέσματα των squats ξανά.
2. Άλλαξε τον ρυθμό άσκησης
Η αλλαγή του ρυθμού άσκησης αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας μεθόδους για να κάνουμε μια άσκηση πιο δύσκολη. Ελέγχοντας τον ρυθμό της, η κίνηση θα γίνει πιο αποτελεσματική και θα μπορέσεις να έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Για μία ακόμη φορά θα πρέπει να συγκεντρωθείς στην τεχνική σου. Άρχισε πραγματοποιώντας μια αργή και σταθερή βύθιση, κάνε μία μικρή παύση στο κατώτατο σημείο και στη συνέχεια σήκωσε τη μπάρα πάλι το ίδιο αργά και σταθερά, προσέχοντας να μην υπάρχουν δισταγμοί και διακοπές στην κίνησή σου. Αισθάνεσαι ήδη το κάψιμο, έτσι δεν είναι;
3. Στόχευσε την ένταση της άσκησης
Αυτός είναι ένας πολύ πρακτικός και αποτελεσματικός τρόπος να κάνεις τα squats πιο δύσκολα, χωρίς να προσθέσεις βάρος στη μπάρα. Το καλύτερο είναι πως δεν υπάρχει λάθος τρόπος να το κάνεις αυτό.
Απλά επίλεξε ένα μέρος στο οποίο θέλεις να επικεντρώσεις την άσκηση π.χ. γλουτούς και διατηρώντας τον έλεγχο της κίνησης, κράτα τα πόδια σου εντελώς ακίνητα και στείλε όλη την ενέργεια και την ένταση της άσκησης στο συγκεκριμένο σημείο.
Ελπίζουμε να δοκιμάσεις να εφαρμόσεις κάποια ή και όλες τις παραπάνω τεχνικές, έτσι ώστε να πας την προπόνησή σου ένα βήμα παραπέρα

 

#Yava – It’s not fitness, it’s life!