Πόσο καιρό χρειάζεται γυμναστήριο για να έχετε εμφανή αποτελέσματα; | Yava Fitness Centers

Πόσο καιρό χρειάζεται γυμναστήριο για να έχετε εμφανή αποτελέσματα;

Η άθληση είναι ιδανική για τη φυσική μας υγεία. Η προπόνηση με βάρη, καθώς και η αερόβια άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού  σας, όσο και στην ψυχική σας υγεία.

Πόσο όμως καιρό χρειάζεται να γυμνάζεστε για να έχετε εμφανή αποτελέσματα; Έχετε ξεκινήσει γυμναστήριο εδώ και λίγες μέρες και αναρωτιέστε πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους οι καρποί των κόπων σας; Αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιο είδος προπόνησης με το οποίο θα έχετε πιο γρήγορα αποτελέσματα; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις απαντήσεις!

Το σώμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, οπότε δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση, η οποία θα καλύψει όλες τις περιπτώσεις, αναφορικά με το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να δείτε τις αλλαγές στο σώμα σας, από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να γυμνάζεστε.

Το πόσο καιρό θα χρειαστεί να γυμνάζεστε για να έχετε εμφανή αποτελέσματα στο σώμα σας, εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το είδος της προπόνησης που κάνετε , καθώς και από τον τρόπο ζωής σας. Σε φυσιολογικό και ορμονικό επίπεδο, οι αλλαγές, αρχίζουν να εμφανίζονται στο σώμα αμέσως μετά από μια προπόνηση.

Αλλά, οι περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν πραγματικά να βλέπουν αποτελέσματα εντός του πρώτου ή δεύτερου μήνα, εφόσον έχουν κάνει την τακτική άσκηση τρόπο ζωής και τη γυμναστική, μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας τους. Αυτά τα αποτελέσματα θα ξεκινήσουν να φαίνονται σιγά σιγά , αλλά θα γίνουν πιο αισθητά και εμφανή όσο περνάει ο καιρός.

Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες, λαμβάνοντας υπόψιν το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης

Το μέγεθος της αλλαγής που θα εμφανιστεί στο σώμα σας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όταν ξεκινάτε την προπόνηση. Το πόσο καιρό θα κάνετε για να δείτε αποτελέσματα στο γυμναστήριο, εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Εάν είστε αρχάριος στη γυμναστική, θα αρχίσετε να βλέπετε αξιοσημείωτα αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Ακόμα κι αν οι προπονήσεις σας είναι βασικές, θα έχετε εμφανή αύξηση της αντοχής και της δύναμης μετά τις πρώτες εβδομάδες προπόνησης.

Αν είστε σε ενδιάμεσο επίπεδο ή έχετε προπονηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα δείτε αποτελέσματα μετά από το πρώτο ή το δεύτερο μήνα, εφόσον έχετε προπονηθεί αρκετά.

Για έναν προχωρημένο ασκούμενο, όπως ένας αθλητής ή ένα άτομο που προπονείται με συνέπεια για χρόνια, αισθητές βελτιώσεις στη δύναμη ή τη φυσική κατάσταση, θα χρειαστούν συντονισμένη προσπάθεια μερικών μηνών, καθώς το σώμα είναι ήδη σε καλή κατάσταση.

Η συχνότητα προπόνησης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο

Με προπόνηση μια φορά στο τόσο, δεν πρόκειται να πετύχετε καμία σημαντική αλλαγή, ούτε θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μπορεί να αισθάνεστε καλά με την προπόνηση που κάνατε, αλλά δεν θα χάσετε βάρος, δεν θα αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα , ούτε θα βελτιώσετε την υγεία σας.

Εάν επισκέπτεστε το γυμναστήριο τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε αλλαγές στο σώμα σας μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Θα χάσετε βάρος και θα βελτιώσετε την υγεία και την εμφάνιση του σώματός σας, μετά από έναν ή δύο μήνες προπόνησης. Για να γίνουν αυτές οι επισκέψεις στο γυμναστήριο συνήθεια, απαιτεί χρόνο, ειδικά αν δεν έχετε γυμναστεί ποτέ ξανά με τέτοια συχνότητα.

Αν όμως υιοθετήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής και μάθετε να βλέπετε την άσκηση ως ένα ουσιαστικό μέρος της ημέρας σας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας ή τη δουλειά σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσετε και να μην τα παρατήσετε!

Η υψηλή ένταση είναι σύμμαχός σας

Παρόλο που η διάρκεια της προπόνησής σας είναι σημαντική, η ένταση θα έχει πρωτεύοντα ρόλο κάθε φορά. Εάν αναρωτιέστε μετά από πόσο καιρό προπόνησης θα έχετε εμφανή αποτελέσματα, θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσετε την ένταση της προπόνησή σας. Πρέπει να γνωρίζετε, πως θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν δώσετε το 100% για 15 λεπτά από ό, τι εάν κάνετε έναν χαλαρό περίπατο για μια ώρα.

Για ταχύτερα αποτελέσματα, οι προπονήσεις σας θα πρέπει να είναι απαιτητικές. Το σώμα σας είναι απίθανο να ανταποκριθεί αισθητά στην χαλαρή άσκηση. Δεν θα πετύχετε τίποτα σπουδαίο όσο βρίσκεστε στο comfort zone σας. Η προπόνηση σας θα πρέπει να είναι σκληρή! Όχι τόσο σκληρή, ώστε να πονάτε ή να μην μπορείτε να κινηθείτε στο τέλος, αλλά αρκετά σκληρή ώστε να νιώσετε ότι φτάσατε τα όριά σας.

Η διασφάλιση ότι οι προπονήσεις σας είναι απαιτητικές, θα σας βοηθήσει να δείτε εμφανή αποτελέσματα στο γυμναστήριο πιο γρήγορα από ό, τι αν κάνετε απλά, χαλαρές και μεγάλης διάρκειας προπονήσεις.

Υπάρχει κάποιο είδος προπόνησης, για πιο γρήγορα αποτελέσματα;

Το Vibration Training (WBV)  είναι μια νέα εξελιγμένη μέθοδος προπόνησης, αλλά και αποκατάστασης, η οποία βασίζεται στο φαινόμενο της Ολικής Σωματικής Δόνησης, επιτυγχάνοντας αποδεδειγμένα σημαντική βελτίωση στο σώμα του ασκούμενου, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα!

Η δόνηση είναι ένας μηχανικός ερεθισμός που γίνεται σε ολόκληρο το σώμα με κινήσεις ταλάντωσης . Το πλεονέκτημα της άσκησης σε πλατφόρμα δόνησης, είναι πως κινητοποιεί περίπου το 100% των μυϊκών ινών. Στις περισσότερες άλλες δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται αντιστάσεις, κινητοποιείται μέχρι και το 60% των μυϊκών ινών.

Υπάρχουν μηχανήματα Nευρομυικής Μηχανικής Διέγερσης, όπως τα Nemes Bosco System & Power Plate, με τα οποία, κάθε χρήστης μπορεί να βρει την ιδανική για αυτόν συχνότητα εκγύμνασης.

Ποια πλεονεκτήματα έχει το vibration training και πόσο καιρό θα χρειαστεί μέχρι να υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα στο σώμα σας;

Αρκούν μόνο μερικές εβδομάδες προπόνησης με το Vibration Training μέχρι να παρατηρήσετε:

· Μείωση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών

· Μυϊκή τόνωση και αναζωογόνηση

· Αύξηση της μηχανικής δύναμης, της νευροφυτικής απόδοσης, και της ικανότητας κατακόρυφου άλματος

· Βελτίωση της οστεοπόρωσης και αύξηση της οστικής πυκνότητας

· Βελτίωση παθήσεων όπως νευρομυϊκές διαταραχές, μυϊκή ατροφία, κυκλοφοριακά προβλήματα, ακαμψία, ακράτεια και διαβήτης

Εάν έχετε κουραστεί να περνάτε χρόνο στο γυμναστήριο χωρίς αποτελέσματα, το vibration training είναι αυτό που χρειάζεστε! Μια δοκιμή θα σας πείσει!