Πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο; 4 tips για να τα καταφέρεις! | Yava Fitness Centers

Πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο; 4 tips για να τα καταφέρεις!

prwth-mera-sto-gymnastirio-yava

Πρώτα απ΄όλα, συγχαρητήρια που αποφάσισες να σηκωθείς από τον καναπέ, απαρνήθηκες την αγαπημένη σου σειρά και το Playstation και επισκέφθηκες το πιο κοντινό σου γυμναστήριο για να κάνεις την εγγραφή σου και να ξεκινήσεις την πρώτη ημέρα στoν κόσμο της γυμναστικής!

Η αρχή έγινε και εμείς θα τροποποιήσουμε λίγο τη γνωστή φράση λέγοντας “ένα μικρό βήμα για σένα, ένα μεγάλο βήμα για το σώμα σου”! Επειδή, όμως, είναι ακριβώς η πρώτη ημέρα, σου δίνουμε 4 tips για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις την προπόνηση χωρίς να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

 

  1. Μην το παρακάνεις

Και μόνο το γεγονός ότι πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις σοβαρά να γυμνάζεσαι, φανερώνει πολλά για τους στόχους που έθεσες και σε καλωσορίζουμε στον κόσμο του fitness.

Πλέον, ακολουθείς ένα μονοπάτι στο οποίο σε περιμένουν μεγαλύτεροι μύες, περισσότερη αντοχή, μεγαλύτερη δύναμη και πιο δυνατά οστά. Ας μην παίρνουμε φόρα όμως…γιατί εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος:

Η ενασχόληση με τα βάρη μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, εάν δεν γίνεται σωστά. Όντας αρχάριος, την πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο, το σώμα σου δεν έχει ιδέα γι’ αυτό που το περιμένει!

via GIPHY

Για τον λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις εαυτόν, αλλά κάνε μόνο 3 – 4 ασκήσεις. Έτσι, και δεν θα καταπονήσεις πολύ το σώμα σου αλλά και θα επανέλθει πιο γρήγορα για την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει ανάγκη για βιασύνη, προσπάθησε να ανεβάζεις σιγά σιγά ρυθμούς και όλα θα πάνε καλά.

 

  1. Κάνε καταγραφή των πάντων

Σε ό,τι και αν κάνεις, πάντα πρέπει να θυμάσαι από που ξεκίνησες. Το ίδιο συμβαίνει και με την πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατάς σημειώσεις για τα πάντα: τις ασκήσεις που έκανες, πόσα σετ έκανες, τα βάρη που σήκωσες, πόση ώρα έκανες διαλείμματα.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσεις να ποσοτικοποιήσεις τις προσπάθειές σου και αυτό θα σου δώσει ευχαρίστηση αλλά θα σου δώσει και την ώθηση για να τα πηγαίνεις ακόμη καλύτερα.

 

  1. Κατανάλωσε γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνη

Η πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά τους μύες σου. Αφού τελειώσεις την προπόνηση πρέπει να προσέξεις 2 πράγματα.

Το πρώτο είναι να κάνεις καλή αποθεραπεία. Το δεύτερο είναι να καταναλώσεις ένα γεύμα που θα είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη.

 

  1. Ζήτησε βοήθεια

Είναι λογικό την πρώτη ημέρα να νιώθεις λίγο περίεργα γνωρίζοντας ότι δεν έχεις εμπειρία και βλέποντας όλο τον κόσμο γύρω σου να κάνει με άνεση τις ασκήσεις, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν.

Πρέπει, όμως, να το ξεπεράσεις, να νιώσεις άνετα και αν έχεις απορίες να αναζητήσεις κάποιον γυμναστή για να σε βοηθήσει να εκτελέσεις την άσκηση και να σου δώσει οδηγίες.

Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος τους, εκτός αν εκείνη τη στιγμή κάποιος γυμναστής είναι στη μέση ενός προγράμματος ή personal training. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι γυμναστές των YAVA είναι πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν!

Και αν είσαι από αυτούς που θεωρούν ότι δεν χρειάζονται βοήθεια, σκέψου πολύ απλά αυτό: κάθε επαγγελματίας αθλητής στον κόσμο, ακόμη και οι καλύτεροι, έχουν έναν προπονητή και ένα επιτελείο, που ο ρόλος τους είναι να τον βοηθά να πηγαίνει όλο και καλύτερα στις προπονήσεις και να εμφανίζει τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Τώρα που ξέρεις αυτά τα 4 tips, είσαι έτοιμος για την πρώτη σου ημέρα στο γυμναστήριο, σωστά; Λάθος! Τόση ώρα αναφέρουμε τι πρέπει να κάνεις την πρώτη ημέρα αλλά δεν έχουμε πει το πιο βασικό: Σε ποιο γυμναστήριο θα πας!

Ευτυχώς για σένα, με 34 γυμναστήρια YAVA, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το πιο κοντινό σε εσένα για να κάνεις την εγγραφή σου.

Οπότε, ετοιμάσου, δες ΕΔΩ τι πρέπει να έχει η τσάντα του γυμναστηρίου σου και σε περιμένουμε! 🙂