Συμβουλές για να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα (Μέρος Α) | Yava Fitness Centers

Συμβουλές για να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα (Μέρος Α)

pos-na-kapseis-peritto-lipos-grhgora-yava

Σίγουρα ένας από τους λόγους που ξεκινάς τη γυμναστική είναι ότι έχεις βαρεθεί πλέον να βλέπεις περιττά παχάκια και θέλεις να κάψεις, επιτέλους, το περιττό λίπος γρήγορα που έχει συσσωρευθεί στη κοιλιά και δεν αντέχεις να το κοιτάζεις.

Η προσπάθειά σου για να το πετύχεις μπορεί να είναι καθημερινή αλλά τι θα έλεγες να μπορούσες να επιταχύνεις την καύση του λίπους; Ακολούθησε αυτές τις 4 προτάσεις μας για αρχή και θα διαπιστώσεις ότι το να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα δεν είναι τελικά κάτι το ανέφικτο.

 

Μείωσε τη λήψη θερμίδων σταδιακά

Εάν θέλεις να κάψεις το περιττό λίπος σωστά, τότε μην κάνεις το πιο συνηθισμένο λάθος: να μειώσεις, δηλαδή, άμεσα και δραστικά τη λήψη θερμίδων!

Εάν το κάνεις αυτό, τότε το σώμα σου θα μπει σε μία κατάσταση λιμοκτονίας με άμεση συνέπεια τη μείωση του μεταβολισμού σου. Με τη σειρά του, αυτό το γεγονός θα κάνει τη καύση του λίπους πιο δύσκολη.

Για να μην πέσεις, λοιπόν, σε αυτή τη παγίδα, προσπάθησε να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις ανά εβδομάδα ή δύο εβδομάδες. Έτσι, θα επιτρέψεις στο σώμα σου να κάψει το λίπος με τον βέλτιστο ρυθμό.

 

Διαφοροποίησε τις θερμίδες που προσλαμβάνεις

Αυτός είναι ένας ακόμη έξυπνος τρόπος για να καις το περιττό λίπος χωρίς να διαταράξεις το μεταβολισμό σου.

Αντί να καταναλώνεις καθημερινά την ίδια ποσότητα θερμίδων, προσπάθησε να μεταβάλεις την ποσότητα αυτή ανά λίγες ημέρες. Με αυτό τον τρόπο, θα κάψεις αποτελεσματικά το περιττό λίπος, αποφεύγοντας να πέσεις στην παγίδα του να μπει το σώμα σου σε κατάσταση λιμοκτονίας.

 

Βάλε τα βάρη στην προπόνησή σου

Η προπόνηση με βάρη είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα και συμβάλλει σε αυτό με διάφορους τρόπους.

Κατ’ αρχάς, η προπόνηση αυτή καίει θερμίδες. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι, σε σχέση με την αερόβια άσκηση, το συγκεκριμένο είδος προπόνησης αυξάνει τις θερμίδες που καίγονται σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι και 39 ώρες μετά την προπόνηση!

Επιπλέον, όσο περισσότερους μύες έχεις ως αποτέλεσμα αυτή της προπόνησης, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καις κάθε ημέρα.

Τέλος, ακόμη και αν σκοπεύεις απλά να κάψεις το περιττό σωματικό λίπος και πάλι η προπόνηση με βάρη είναι αναγκαία. Γιατί; Πολύ απλά, θα σε βοηθήσει να αποτρέψεις την απώλεια βάρους από τους μύες σου.

Όπως σίγουρα θα κατάλαβες, τα βάρη δεν τα γλιτώνεις! Οπότε, πήγαινε στο πιο κοντινό σου YAVA και ξεκίνα να χτίζεις μυς!

 

Κάνε ασκήσεις υψηλής έντασης

Τώρα θα σου βάλουμε δύσκολα αλλά αξίζει τον κόπο, εάν είσαι αποφασισμένος να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα. Στην ουσία, πρέπει να κάνεις μία σύντομη περίοδο άσκησης σε υψηλή ένταση με σύντομες περιόδους ανάπαυσης.

Μπορεί να ακούγεται εξουθενωτικό αλλά το καλό είναι ότι θα δεις αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο.

Προσοχή: Πάντα να κάνεις προθέρμανση πριν ξεκινήσεις αυτή την προπόνηση και αποθεραπεία μετά. Επίσης, εάν δεν νιώθεις πολύ καλά, τότε είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με ασκήσεις χαμηλής ή μέτριας έντασης. Τέλος, εάν θέλεις να είσαι απόλυτα σίγουρος, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου για να σε διαβεβαιώσει ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις ασκήσεις αυτές.

 

Αυτό ήταν το μέρος 1ο για να το πως να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα. Μείνε συντονισμένος στην σελίδα μας στο Facebook και στο site μας, γιατί σύντομα έρχεται και το μέρος 2ο.

#Yava – It’s not fitness, it’s life!