Τι 20, τι 40, τι 70…Η γυμναστική δεν έχει ηλικία! | Yava Fitness Centers

Τι 20, τι 40, τι 70…Η γυμναστική δεν έχει ηλικία!

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι η γυμναστική δεν έχει ηλικία. Σίγουρα, όταν κάποιος είναι 60 δεν αναμένουμε να έχει την ίδια αντοχή με κάποιον που είναι 20 χρονών και να φέρνει εις πέρας απαιτητικές προπονήσεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα προπονήσεων που να είναι στα μέτρα του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει το σώμα του. Για αυτό ας δούμε μαζί τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου.

Όταν είσαι στα 20…

Είναι η φάση όπου πρέπει να επενδύσεις στο να αποκτήσεις αρκετή μυϊκή δύναμη. Θέτεις τις βάσεις για να μπορείς να βγάζεις άνετα τις προπονήσεις που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνεις: πολλά βάρη, pushups και…σίγουρα πολλές διατάσεις.

Όταν είσαι στα 30…

Σε αυτή τη δεκαετία είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή σε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σου.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνεις: τρέξιμο, cross training, ποδήλατο, κολύμπι, γιόγκα

Όταν είσαι στα 40…

Και κάπου εδώ, σιγά σιγά, αρχίζουν τα δύσκολα! Είναι η φάση που πρέπει να διατηρήσεις τη μυϊκή σου δύναμη των προηγούμενων χρόνων αλλά τώρα έχεις να δώσεις και μία μάχη με το λίπος που συγκεντρώνεται γύρω από την κοιλιά.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνεις: βάρη και…οπλίσου με υπομονή! Κάνε ασκήσεις τακτικά, γιατί έτσι θα αποβάλλεις άγχος αλλά θα διατηρείς και τον μεταβολισμό σου αρκετά ενεργό.

Όταν είσαι στα 50…

Πόνοι και πιασίματα που δεν είχες ποτέ και ούτε μπορούσες να φανταστείς ότι θα είχες μάντεψε…κάνουν την εμφάνισή τους! Αυτό όμως δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνεις: αρκετή αερόβια άσκηση, πιλάτες, γιόγκα, κολύμπι.

Όταν είσαι στα 60…

Σε αυτή τη φάση γυμνάζεσαι τόσο όσο χρειάζεται να για είσαι σε μία καλή φυσική κατάσταση, να διατηρήσεις τη μυϊκή σου δύναμη και να αντιμετωπίσεις τυχόν ασθένειες.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνεις: βάρη μία φορά την εβδομάδα, αερόβια στο νερό, ασκήσεις για την ενδυνάμωση του άνω και κάτω μέρους του σώματός σου.

Όταν είσαι στα 70…

Κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια που είσαι σε αυτή την ηλικία και έχεις την ίδια διάθεση για τη γυμναστική και τη διατήρηση της φυσικής σου κατάστασης. Όμως πρέπει να επιδείξεις την ανάλογη προσοχή στις ασκήσεις που θα επιλέξεις να κάνεις.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνεις: αρκετό stretching, ασκήσεις με ελατήρια

Είδες, λοιπόν, που η γυμναστική δεν έχει ηλικία; Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσαρμόζεσαι κάθε φορά και να δέχεσαι τα μηνύματα που δίνει το σώμα, ανάλογα με την ηλικία σου.

Άλλωστε, όπως λέμε στα YAVA, #Yava – It’s not fitness, it’s life! Και η ζωή δεν σταματά σε κάποια ηλικία…οπότε έλα στο πιο κοντινό σου YAVA και ετοιμάσου για προπόνηση που θα κρατήσει μία ζωή!

Σε περιμένουμε! 🙂