10 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ | Yava Fitness Centers

10 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Οι περισσότεροι επιστρέφοντας από τις διακοπές μας και ανεβαίνοντας στις ζυγαριές, παρατηρούμε μια μικρή ή και μεγάλη αύξηση στο βάρος μας. Ο λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, είναι διότι στις διακοπές αισθανόμαστε πιο χαλαροί και αφήνουμε τον εαυτό μας μακριά από προγράμματα και ωράρια.

Λίγο οι ταβέρνες με τους φίλους μας μετά από την παραλία, λίγο τα βραδινά cocktails σε ένα από τα υπέροχα μπαράκια των ελληνικών νησιών, λίγο τα δροσερά smoothies και τα παγωτά, συντελούν στο να προσθέτουμε παραπάνω θερμίδες στον οργανισμό μας χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη βάση.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να επαναφέρετε τον οργανισμό και το σώμα σας στο σημείο που ήταν πριν ξεκινήσουν οι διακοπές;

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 10 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε αποτελεσματικά στην προ-διακοπών εποχή.

 

1. Συνεχίστε να τρώτε

Μετά το τσιμπολόγημα και τα έξτρα γεύματα του καλοκαιριού ίσως θελήσετε να αποφεύγετε κάποια γεύματα πιστεύοντας πως αυτό θα σας βοηθήσει. Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη η οποία θα σας κάνει να πεινάτε περισσότερο και να αυξάνετε τις μερίδες στο μεσημεριανό και στο βραδινό σας γεύμα με αποτέλεσμα να κάνετε πρόσληψη περισσότερων θερμίδων από όσες μπορεί να κάψει ο οργανισμός σας.

2. Μη τιμωρείτε τον εαυτό σας

Όλοι γνωρίζουν πως το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μας είναι κυρίως για να βρεθούμε με τις οικογένειες μας, να συζητήσουμε γύρω από οικογενειακά τραπέζια και να απολαύσουμε σπιτικά φαγητά από τα χέρια της μαμάς. Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς για αυτό, οπότε μη το κάνετε εσείς στον εαυτό σας.

3. Ξεκινήστε να κινείστε

Με την επιστροφή σας στην καθημερινότητα φροντίστε να εντάξετε στο πρόγραμμα σας την άσκηση. Με την άσκηση δεν θα κάψετε μόνο θερμίδες αλλά θα ανέβει η ψυχολογία σας και θα μπορείτε πλέον να παίρνετε πιο σωστές αποφάσεις όταν επιλέγετε τα γεύματα σας αφού το κάθε τι που επιλέγουμε να φάμε, έχει αντίκτυπο στο σώμα μας.

4. Αποφύγετε τα «λευκά»

Βγάλτε από το διαιτολόγιο σας το λευκό ψωμί ή τα κράκερ. Όταν το σώμα σας δεν είναι συνηθισμένο στο επιπλέον αλάτι και την επιπλέον ζάχαρη που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα κάνει κατακράτηση περισσότερων υγρών. Όταν το σώμα σας αποβάλει το επιπλέον βάρος από την κατακράτηση υγρών, τα επίπεδα ενέργειας του σώματός σας θα επανέλθουν στο επιθυμητό επίπεδο.

5. Γράψτε τους στόχους σας σε ένα χαρτί

Βάλτε στον εαυτό σας ένα συγκεκριμένο στόχο και σημειώστε τον σε ένα χαρτί. Αν σας αρέσει το γράψιμο μπορείτε να σημειώνετε τα γεύματα και την άσκηση σας καθημερινά σε ένα ημερολόγιο. Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο πιστά θα ακολουθείτε το στόχο σας και πόσο θα ελαττώσετε τα άσκοπα και εκτός πλάνου γεύματα.

6. Μην ξεχνάτε τα λαχανικά

Τα λαχανικά είναι φυσικά κατασταλτικά της όρεξης. Το ψωμί, από την άλλη πλευρά, είναι ένα διεγερτικό της όρεξης, γι’ αυτό συνήθως θα το βρείτε στο τραπέζι των εστιατορίων.

7. «Διώξτε» ότι έμεινε από τις διακοπές

Τους καλοκαιρινούς μήνες το ψυγείο γεμίζει με παγωτά όπως επίσης και με παγωμένα αναψυκτικά και ποτά. Αν σκοπεύετε να επαναφέρετε το σώμα σας στα επιθυμητά επίπεδα τότε σίγουρα θα πρέπει να απαλλαγείτε από ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας και ανήκουν πια στο παρελθόν. Αντικαταστήστε τα παγωτά με φρούτα και τα αναψυκτικά με φυσικούς χυμούς χωρίς προσθήκη επιπλέον ζάχαρης. Με αυτό τον τρόπο θα ελαττώσετε κατά πολύ τους πειρασμούς του καλοκαιριού.

8. Φαγητό «από μέσα»!

Για να μπορέσετε να ακολουθήσετε το πλάνο σας θα πρέπει να αποφεύγετε το έτοιμο φαγητό κατά την παραμονή σας στο γραφείο και τις επισκέψεις στο περίπτερο όταν βρίσκεστε στο δρόμο. Έχοντας μαζί σας σπιτικό φαγητό, ένα φρούτο ή μερικούς ξηρούς καρπούς σε ένα πλαστικό δοχείο θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την πείνα σας χωρίς να φορτώνετε το σώμα σας και τον οργανισμό σας με παραπάνω θερμίδες.

9. To «άγιο νερό»

Πέρα από τις σημαντικές ιδιότητες που έχει, το νερό βοηθάει κατά πολύ στην προσπάθεια απώλειας βάρους καθώς λειτουργεί σαν φίλτρο το οποίο αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και βοηθήστε τον οργανισμό σας στην προσπάθεια του να κάψει το περιττό λίπος.

10. Υπομονή & Επιμονή

Τις πρώτες μέρες όλα θα μοιάζουν βουνό, καθώς το σώμα σας θα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες σας συνήθειες. Η πείνα σας θα είναι μεγαλύτερη και η ψυχολογία σας θα προσπαθήσει να σας βάλει τρικλοποδιές. Έχοντας πίστη στον εαυτό σας, υπομονή και επιμονή στο στόχο σας, θα μπορέσετε, από το τέλος της πρώτης εβδομάδας κιόλας, να δείτε την αλλαγή που ζητάτε από το σώμα σας. Όταν γίνει αυτό, όλα πλέον θα είναι παιχνιδάκι!

Στα Yava Fitness Centers μπορείτε να συνδυάσετε την άσκηση με τη σωστή διατροφή αφού στα γυμναστήρια μας υπάρχουν εξειδικευμένοι διατροφολόγοι που μπορούν να σας συμβουλέψουν και να ορίσουν μαζί σας το ιδανικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις συνήθειες σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.