Μέτρα γυμναστηρίων σχετικά με τον COVID-19 | Yava Fitness Centers

Μέτρα γυμναστηρίων σχετικά με τον COVID-19

Οδηγίες για αθλούμενους:

⦁ Σύσταση για μετακίνηση κατά προτίμηση με τα πόδια ή προσωπικό μεταφορικό μέσο.
⦁ Όλα τα μέλη του γυμναστηρίου υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self testing ή με rapid test για τους υπολοίπους. Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test θα επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και θα ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά.
⦁ Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους αθλούμενους, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου (στους χώρους υποδοχής, αναμονής, αποδυτήρια, ανελκυστήρες) και στην άσκηση.
i. Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.
ii. Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.
iii. Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.
⦁ Χρήση υγιεινής των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
⦁ Εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης (2 μέτρα) και αποφυγή κοινωνικών επαφών, εναγκαλισμών και χειραψιών, στους χώρους του γυμναστηρίων.
• Τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται μόνο για την φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των εισερχόμενων στο γυμναστήριο μελών.
• Απαγορεύεται η χρήση των λουτρών και η χρήση σάουνας.
⦁ Η χρήση πετσέτας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μηχανήματα εκγύμνασης. Προτεινόμενες διαστάσεις 50×70 cm. Συστήνεται τα μέλη να έχουν ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα αποκλειστικά για χρήση στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν εκτός του χώρου του γυμναστηρίου.
⦁ Σύσταση για χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθός τους (πχ μπάλες, λάστιχα, στρώματα)
⦁ Σύσταση για πλύσιμο των ρούχων και πετσετών, που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο, στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60οC)

Σημαντικές πληροφορίες  για ραντεβού:

⦁ Στους χώρους εκγύμνασης μπορείτε να εισέρχεστε μόνο με ραντεβού το οποίο θα πρέπει να έχετε κλείσει online στην πλατφόρμα Yava 360ᵒ
⦁ Για τη Χρήση Οργάνων έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε καθημερινά έως 2 ραντεβού ημερησίως, με δυνατότητα ακύρωσης έως και 2 ώρες νωρίτερα.
⦁ Για τα Ομαδικά προγράμματα θα πραγματοποιείται καθημερινά έως 1 ραντεβού ημερησίως με δυνατότητα ακύρωσης έως και 2 ώρες νωρίτερα.
⦁ Για τις Extra Υπηρεσίες δεν υπάρχουν περιορισμοί στα ραντεβού και η ακύρωση πραγματοποιείται έως και 2 ώρες νωρίτερα.