Πολεμικές τέχνες: Αποτελούν καλή επιλογή για άσκηση; | Yava Fitness Centers

Πολεμικές τέχνες: Αποτελούν καλή επιλογή για άσκηση;

Όταν ακούμε τη λέξη πολεμικές τέχνες, έρχονται στο μυαλό μας όλες οι ταινίες δράσης που έχουμε παρακολουθήσει μικροί. Οι θεαματικές φιγούρες, η δράση και πολλές φορές οι βίαιες σκηνές σε μερικές ταινίες, έχουν διαμορφώσει λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τις πολεμικές τέχνες. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, προάγει την βία και πως δεν αποτελούν κατάλληλη μορφή άσκησης. Αυτή είναι μια πολύ ξεπερασμένη αντίληψη βέβαια.

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν μια πολύ καλή λύση για γυμναστική, καθώς συνδυάζουν την βελτίωση της φυσικής και πνευματικής σας κατάστασης. Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες πλέον,αποτελούν ολυμπιακό αγώνισμα και προάγουν την ευγενή άμιλλα.

Επιπλέον, προσφέρουν στιγμές αδρεναλίνης, μπορούν να αλλάξουν τις απόψεις σας για τη ζωή, να σας μάθουν να προσαρμόζεστε σε διαφορετικές καταστάσεις και να πάνω από όλα, σας μαθαίνουν να προστατεύετε τον εαυτό σας!

Οι πολεμικές τέχνες όπως το tae kwon do, το καράτε και το kickboxing, είναι πολύ διαδεδομένα αθλήματα, προάγοντας πνευματικές αρετές όπως η πειθαρχία και η αυτοπεποίθηση. Τέλος, παρέχουν μια σειρά από εξαιρετικά οφέλη για την υγεία.

Παρακάτω θα αναλύσουμε όλα αυτά τα οφέλη, τα οποία καθιστούν τις πολεμικές τέχνες μια εξαιρετική λύση για άσκηση.

1. Βελτιώνουν την καρδιαγγειακή Υγεία

Το να ακολουθήσει κάποιος τις κατευθυντήριες γραμμές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων* σχετικά με την σωματική δραστηριότητα, έχει αποδειχτεί μια δύσκολη υπόθεση. Σύμφωνα με έρευνες, μόνο ένας στους πέντε ενήλικες ασκείται για ικανοποιητικά διαστήματα μέσα στην εβδομάδα.

Η καρδιαγγειακή υγεία, ιδιαίτερα, είναι πολύ σημαντική, καθώς συνδέεται στενά με την υγεία της καρδιάς. Ειδικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι ασκήσεις των πολεμικών τεχνών, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού και των επιπέδων VO2max, βοηθώντας σας να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας αντοχή, προσφέροντας ακριβώς τα ίδια οφέλη που προσφέρει η κλασική αερόβια άσκηση.

2. Σας βοηθούν να αυξήσετε της μυϊκή σας μάζα

Οι μαθητές των πολεμικών τεχνών μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη μυϊκή τους μάζα και να χτίσουν δυνατούς μύες. Οι τεχνικές των πολεμικών τεχνών, απαιτούν πολλή δύναμη και ενεργοποιούν παράλληλα σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες, δηλαδή τους μυς των χεριών, των ποδιών και του κορμού.

Η μυϊκή μάζα και ο μεταβολισμός συνδέονται, καθώς όσο περισσότερη μυϊκή μάζα διαθέτετε, τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι μεταβολικές σας απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.

3. Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αύξηση της μυϊκής σας μάζας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του μεταβολισμού σας, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν από τις πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές προπονήσεις για απώλεια βάρους . Ένα από τα πολύτιμα οφέλη των πολεμικών τεχνών, είναι ότι σας επιτρέπουν να επιτύχετε την μέγιστη δυνατή φυσική κατάσταση και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, χάνοντας παράλληλα τα περιττά κιλά!

Εάν επιθυμείτε να χάσετε λίπος, καθώς και μερικά εκατοστά από την περιοχή της κοιλίας, τότε οι πολεμικές τέχνες είναι τέλειες για εσάς.

Οι πολεμικές τέχνες είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης, εάν έχετε ως στόχο την απώλεια βάρους , ειδικά αν ασκείστε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

4. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση σας

Ένα ακόμα από τα πολλά οφέλη των πολεμικών τεχνών, είναι ότι αναπτύσσετε μεγαλύτερο αίσθημα εμπιστοσύνης στον εαυτό σας, φτάνοντας την αυτοπεποίθησή σας στα ύψη!

Οι πολεμικές τέχνες και οι τεχνικές τους, απαιτούν έναν συγκεκριμένο βαθμό υπομονής, επιμονής και προσοχής στη λεπτομέρεια. Οι τεχνικές αυτές, χρειάζονται χρόνια για να τελειοποιηθούν. Ωστόσο, όταν οι μαθητές είναι σε θέση να εκτελέσουν σωστά τις τεχνικές αυτές, δημιουργείται ένα αίσθημα ολοκλήρωσης.

Επίσης, επειδή η πρακτική των πολεμικών τεχνών προκαλεί τα όριά σας, ένα άτομο μπορεί να ανακαλύψει πολλά για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Αυτή η γνώση, θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

Η γνώση ότι έχετε την ικανότητα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, είναι σίγουρα ένα φοβερό συναίσθημα.

5. Βελτιώνουν την ευλυγισία σας

Η εκτέλεση των ασκήσεων που περιλαμβάνουν οι πολεμικές τέχνες, όπως τα υψηλά λακτίσματα ή οι αντεπιθέσεις με αποφυγή, απαιτούν μεγάλη ευελιξία. Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες, περιλαμβάνουν αυτές τις ασκήσεις μέσα στο πρόγραμμά τους και έτσι, έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα πιο ευλύγιστο και ευέλικτο σώμα. Επιπλέον, χτίζοντας ένα πιο εύκαμπτο σώμα, μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες τραυματισμού, γεγονός που καθιστά την ευελιξία πολύ σημαντική για κάθε αθλητή.

6. Βελτιώνουν την ψυχική σας υγεία

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολεμικές τέχνες, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να σας απαλλάξουν από

τους καθημερινούς σας στρεσογόνους παράγοντες και να σας βοηθήσουν να εστιάσετε στις καθημερινές σας ασχολίες, χωρίς περισπασμούς. Η τακτική εξάσκηση των πολεμικών τεχνών, θα ενεργοποιήσει επίσης το σώμα σας, έτσι ώστε να απελευθερώσει ενδορφίνες, μειώνοντας τους κινδύνους πρόωρου θανάτου και εκτινάσσοντας τη διάθεσή σας στα ύψη!

 

Οι πολεμικές τέχνες λοιπόν, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για άσκηση. Οι πολεμικές τέχνες, αυξάνουν τη δύναμή και την ευλυγισία σας, βελτιώνοντας παράλληλα και την καρδιαγγειακή σας λειτουργία. Αυτή είναι οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες φυσικής κατάστασης. Όμως τα οφέλη των πολεμικών τεχνών δεν σταματούν εδώ!

Όχι μόνο βελτιώνουν συνολικά την φυσική σας κατάσταση, αλλά και την πνευματική, καθώς μειώνουν το στρες, αυξάνουν την αυτοπεποίθησή σας και βελτιώνουν τη διάθεσή σας με την εξάσκησή τους!