Πως θα μετατρέψετε το σπίτι σας σε γυμναστήριο με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό! (Part 1) | Yava Fitness Centers

Πως θα μετατρέψετε το σπίτι σας σε γυμναστήριο με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό! (Part 1)

Η ιδέα να καθόμαστε όλη μέρα χαλαροί στον καναπέ, μπορεί παλαιότερα να φάνταζε ιδανική, όμως μετά από τη δεύτερη εβδομάδα καραντίνας μοιάζει με εφιάλτη.

Η περίοδος καραντίνας καλά κρατεί και από ότι φαίνεται θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι  πολύ περισσότερο από ότι είχαμε φανταστεί, έτσι ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του COVID 19. Αυτή όμως δεν είναι δικαιολογία για να τεμπελιάζουμε στον καναπέ μας.

Πως θα σας φαινόταν, να χρησιμοποιούσαμε αυτόν τον καναπέ, καθώς και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας για να γυμναστούμε; Ναι καλά ακούσατε, με λίγη φαντασία, μπορούμε να μετατρέψουμε το σαλόνι μας σε αίθουσα γυμναστηρίου, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά αντικείμενα στο σπίτι μας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν όργανα γυμναστικής!

Αυτά τα αντικείμενα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα όργανα του γυμναστηρίου και να είστε  σίγουροι πως αν υπάρχει θέληση,  θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα άμεσα. Τα βιβλία, τα σκουπόξυλα και οι καρέκλες λοιπόν, πήραν τη θέση από τα βαράκια και τις μπάρες.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα ποια καθημερινά αντικείμενα μπορούμε να μετατρέψουμε σε όργανα γυμναστικής:

Πετσέτες αντί για λάστιχα γυμναστικής

Μια πετσέτα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να σας βοηθήσει να σκουπίσετε τον ιδρώτα σας μετά από ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι! Μια πετσέτα μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν ένα αυτοσχέδιο λάστιχο γυμναστικής! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πετσέτα σας για να κάνετε διατάσεις! Αν βρίσκεστε σε μια λεία επιφάνεια, μπορείτε να την διπλώσετε και να την χρησιμοποιήσετε για ασκήσεις ολίσθησης.

Σακούλα γεμάτη αλεύρι ή μια συσκευασμένη εξάδα νερού  αντί για Kettlebell

Τοποθετήστε  σε μία γερή πλαστική σακούλα, μερικά πακέτα αλεύρι και δέστε την σφιχτά, ώστε να είναι συμπαγής και να μην κουνιούνται τα πακέτα μέσα της. Μετά, τοποθετήστε την μέσα σε μια άλλη σακούλα με ανθεκτική λαβή, την οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ως Kettlebell σε εκατοντάδες ασκήσεις!

Εναλλακτικά, η συσκευασμένη εξάδα νερού με την κλασική λαβή στο πάνω μέρος, είναι μια επίσης εξαιρετική επιλογή για να αντικαταστήσουμε ένα μεγάλο Kettlebell!

Μπουκάλια νερού ή συσκευασία υγρού απορρυπαντικού αντί για αλτήρες

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε άσκηση με αλτήρες σας έρθει στο μυαλό, αντικαθιστώντας τον αλτήρα με ένα μπουκάλι γεμάτο νερό, ή με μια γεμάτη συσκευασία υγρού απορρυπαντικού. Οι περισσότερες συσκευασίες υγρού απορρυπαντικού έχουν πολύ σταθερή λαβή  και είναι ιδανικές για να αντικαταστήσουν του αλτήρες σε οποιαδήποτε άσκηση!

Tip: Μπορείτε να κρατήσετε τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες και να τις γεμίζετε με νερό! Έτσι δεν θα έχετε μειώνεται το βάρος του αυτοσχέδιου αλτήρα σας κάθε φορά που κάνετε την  μπουγάδα σας!

 

Λεκάνη με ρούχα για sumo deadlifts

Μιας και αναφέραμε την μπουγάδα, να είστε σίγουροι πως οι δουλείες του σπιτιού αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για παράλληλη άσκηση! Μια λεκάνη γεμάτη ρούχα που βγάλατε μόλις από το πλυντήριο, είναι εξαιρετική ευκαιρία για άρσεις θανάτου!

 

Τι πρέπει να προσέξετε:

Είναι γεγονός ότι όλα τα προγράμματα και οι ασκήσεις γυμναστικής που εκτελούνται στο σπίτι γίνονται με ένα μικρό εξοπλισμό σε σχέση με το γυμναστήριο ή με καθόλου εξοπλισμό ή  όπως στην περίπτωση του συγκεκριμένου μας άρθρο, με αυτοσχέδιο εξοπλισμό και πολύ φαντασία!

Πρέπει όμως να τηρούνται κάποιοι κανόνες , έτσι ώστε να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα και την απαραίτητη ασφάλεια.

Οπότε δίνουμε βάση στα παρακάτω tips:

  1. Επαρκής προθέρμανση για την αποφυγή τραυματισμών και για την σωστή λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος.
  2. Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα μπουκάλι νερό (εκτός από αυτά που χρησιμοποιούμε ως αλτήρες!!!) για να πίνουμε κατά την διάρκεια της προπόνησης , έτσι ώστε να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.
  3. Κάνουμε μικρά διαλείμματα μεταξύ των σετ μιας άσκησης και μεγάλα διαλείμματα όταν αλλάζουμε μυϊκή ομάδα.
  4. Εκτελούμε όλες τις ασκήσεις με σταθερό τέμπο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη σωστή τεχνική.
  5. Πρέπει ο χώρος που γυμναζόμαστε να είναι καλά αεριζόμενος

 

Μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι! Μπορεί η παράταση της αναστολής των γυμναστηρίων να μας κρατά μακριά από το αγαπημένο μας YAVA , αλλά πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να γυμναζόμαστε από το σπίτι και να σας κρατάμε σε εγρήγορση!  Δεν γίνεται μια πανδημία να μας στερήσει την ψυχική μας υγεία, ούτε και το γυμνασμένο και γραμμωμένο σώμα που τόσο πολύ θέλουμε να αποκτήσουμε!