Τα Υava ενημερώνουν για τον Διαβήτη και προσφέρουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου | Yava Fitness Centers

Τα Υava ενημερώνουν για τον Διαβήτη και προσφέρουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη, τα Υava Fitness Centers σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», προσφέρουν στα μέλη του δικτύου αλλά και στο προσωπικό, δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Η συγκεκριμένη εξέταση θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα την Τρίτη 12 Νοεμβρίου από τις 17.00 έως τις 20.30 στο γυμναστήριο του Νέου Ψυχικού (Λ. Κηφισίας και Κατεχάκη). Επίσης για όσους ενδιαφέρονται θα παρέχεται και η ανάλογη ενημέρωση για τη νόσο.

Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα πλαίσια της εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου, αλλά και στην ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης «Diabetes Challenge Project», στοχεύει στο να τονίσει τη σημασία της πάθησης, καθώς και της σωστής αλλά και έγκαιρης διάγνωσής  της. Παράλληλα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, τον εντοπισμό των αδιάγνωστων περιπτώσεων, αλλά και την ενημέρωση για τη σημασία του εμβολιασμού για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού, το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω από ένα εκατ. άτομα, ενώ ένας στου δύο δεν το γνωρίζει(υπολογίζεται ότι 300.000 παραμένουν αδιάγνωστοι). Επίσης ο διαβήτης τύπου Ι αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους.

Ο όμιλος συνεχίζει να στηρίζει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού που έχουν σκοπό την προαγωγή της καλής υγείας και της ευεξίας.

Η ημέρα που θα πραγματοποιούνται οι μετρήσεις, αποτελεί ημέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνεται διαρκώς.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως  στον δυτικό κόσμο, ο διαβήτης,  έχει την  υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης και – όπως τονίζουν οι ειδικοί- το γεγονός αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη συσχετισμού με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες αλλά και την έλλειψη σωματική άσκησης.

Σημειώνεται πως η εκστρατεία «Diabetes Challenge Project»  θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί στις 14 Νοεμβρίου, που τιμάται σε ετήσια βάση ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Εσύ δεν θα μετρηθείς ;

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας