Τα Yava επενδύουν στην Κίνα με δύο νέους mega πολυχώρους fitness και wellness | Yava Fitness Centers

Τα Yava επενδύουν στην Κίνα με δύο νέους mega πολυχώρους fitness και wellness

Δυναμική παρουσία στις διεθνείς αγορές αποκτά πλέον ο όμιλος Yava Fitness Centers δημιουργώντας δύο νέα υπερσύγχρονα  γυμναστήρια στην Κίνα και συγκεκριμένα στην κοσμοπολίτικη Σαγκάη.

Η ανάγκη δημιουργίας των συγκεκριμένων πολυχώρων fitness και wellness προέκυψε έπειτα από την ευρύτερη υλοποίηση επενδυτικού portfolio  για την επόμενη διετία τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πλάνο το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα με τη συμμετοχή και στρατηγικού επενδυτή. Το πρώτο νέο Υava Fintess Club στη δημοφιλή πόλη της Κίνας,  ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, έχει έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε πολυσύχναστη εμπορική τοποθεσία, μέσα σε πάρκο και μόλις λίγα μέτρα από το Financial Center ενώ εξοπλίζεται υπό την επίβλεψη έμπειρων στελεχών του ομίλου.

Θα παρέχει όλες τις πρωτοποριακές μεθόδους εκγύμνασης προς τα μέλη του με γυμναστές από την Κίνα οι οποίοι όμως θα εκπαιδευτούν από έμπειρο προσωπικό των Yava. Παράλληλα έχει αποφασιστεί στα πλαίσια της συμφωνίας με τους Κινέζους επενδυτές πως το management θα εφαρμόζεται από Έλληνες γυμναστές του ομίλου οι οποίοι θα εγκατασταθούν μόνιμα στη Σαγκάη.

Ο συνδυασμός του σύγχρονου εξοπλισμού ο οποίος προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και του καταρτισμένου προσωπικού αναδεικνύουν  το νέο αυτό γυμναστήριο ως ένα από τα κορυφαία της κινεζικής πόλης. Ένα νέο μοντέρνο περιβάλλον εκγύμνασης σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, στημένο στα πρότυπα της πιο αξιόπιστης και μεγαλύτερης αλυσίδας fitness στην Ελλάδα.

Δεν είναι όμως μόνο η συγκεκριμένη επένδυση στον χώρο της υγείας και της ευεξίας που κάνει τη διαφορά στη Σαγκάη. Στις προσδοκίες της διοίκησης του ομίλου, από τις αρχές του 2019 όπου και ξεκίνησε ο σχεδιασμός του επενδυτικού πλάνου ήταν και η δυνατότητα να διαδοθεί η ελληνική νοοτροπία του αθλητισμού στις ασιατικές χώρες. Όπως διευκρινίζει η διοίκηση, η νέα αυτή επένδυση αποτελεί και ευκαιρία για να αναδειχτεί το πνεύμα αλλά και η νοοτροπία του ελληνικού αθλητισμού μιας και η Ελλάδα αποτελεί τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει ήδη την εγγραφή χιλιάδων μελών στον νέο χώρο στη Σαγκάη. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαστε ο μοναδικός όμιλος γυμναστηρίων που επενδύουμε στην Κίνα. Σκεφτείτε όμως ότι μέσα από αυτή την κίνηση φέρνουμε τους λαούς πιο κοντά μέσω του αθλητικού πνεύματος», αναφέρουν στελέχη του ομίλου που «τρέχουν» το νέο project.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως μέσα στο γυμναστήριο θα υπάρχει και παρουσία του ελληνικού στοιχείου, με διάφορους τρόπους, κάτι το οποίο – όπως εκτιμά η διοίκηση – θα διαφημίζει την Ελλάδα.

Όσον αφορά στον δεύτερο πολυχώρο fitness και wellness, ο οποίος αναμένεται να δημιουργηθεί, έχει έκταση 3.500 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Σαγκάης μέσα σε μια περιοχή όπου υπάρχει εμπορικό κέντρο. Μάλιστα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το συγκεκριμένο Yava Fitness Club θα αποτελέσει μονοπώλιο, στην ευρύτερη περιοχή.

Το όραμα, η επιμονή και η εξωστρέφεια συνεχίζουν να αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις του στρατηγικού σχεδιασμού και αποφάσεων, οι οποίες συνέβαλαν στην καθιέρωση του ομίλου ως  leader του fitness στην Ελλάδα.

«Στόχος μας παραμένει η αξιοποίηση ευκαιριών για ανάπτυξη. Παρόλο που ο όμιλος σήμερα δραστηριοποιείται εκτός από την Ελλάδα, στην Κύπρο, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, τη Νιγηρία και πρόσφατα στην Κίνα, ξεκινάμε δραστηριότητες και σε άλλες επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, συνάπτοντας στρατηγικές συνεργασίες», τονίζει η διοίκηση του ομίλου.

 

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας