Τον Οκτώβριο ενημερωνόμαστε για τον Καρκίνο του Μαστού και γυμναζόμαστε! | Yava Fitness Centers

Τον Οκτώβριο ενημερωνόμαστε για τον Καρκίνο του Μαστού και γυμναζόμαστε!

karkino-tou-mastou-yava

Ο Οκτώβριος είναι ένας σημαντικός μήνας για εμάς γιατί είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού.

Για να τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνονται όλες οι γυναίκες γύρω από αυτή τη νόσο, αρκεί να δείτε τα εξής στατιστικά στοιχεία:

  • Στην χώρα μας μόνο εντοπίζονται, σε ετήσια βάση, περίπου 6.000 νέα περιστατικά!
  • Στην Ευρώπη, πάνω από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο του Μαστού.
  • Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

 

Άσκηση: Ασπίδα προστασίας

Μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι εάν ασκείστε μέχρι 1 ώρα, κάθε ημέρα, τότε μειώνετε κατά πολύ τον κίνδυνο να εμφανίσετε τη συγκεκριμένη μορφή νόσου.  Το ποσοστό μείωσης που παρατηρείται είναι αρκετά εντυπωσιακό, αφού μπορεί να ξεκινήσει από 20% και να φτάσει έως και το 80%.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι τόσο η έντονη όσο και η μέτρια φυσική δραστηριότητα, ιδίως όταν ξεκινά από την εφηβική ηλικία και όταν συνεχίζεται καθ’ όλη την ενήλικη ζωή.

Τόσο η ενδυνάμωση όσο και η αερόβια άσκηση συμβάλλουν τα μέγιστα αλλά το ίδιο σημαντική φαίνεται να είναι και…η Yoga!

Η ενδυνάμωση ωφελεί την ενδυνάμωση των μυών, τη μείωση του πάχους και την αύξηση της αυτοεκτίμησης ενώ η αερόβια άσκηση φαίνεται πως βελτιώνει την αερόβια φυσική κατάσταση, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και μειώνει το ποσοστό λίπους στο σώμα.

Από την άλλη πλευρά, η Yoga είναι σημαντική γιατί συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς σας δίνει την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με άλλα άτομα και να νιώθετε περισσότερη ηρεμία.

Και εάν αυτά σας φαίνονται πολλά και δεν έχετε το χρόνο να τα κάνετε, δεν πειράζει. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με μικρά βήματα, όπως:

– Βάλτε κίνηση στη ζωή σας!
– Επιδιώξτε το περπάτημα αντί του αυτοκινήτου, πηγαίνετε σε πισίνα, ασχοληθείτε με την κηπουρική ή ακόμα και με δουλειές του σπιτιού. Γενικά, προσπαθήστε να είστε σε κίνηση!

#Yava – It‘s not fitness, it‘s life