Πως θα χάσετε το περιττό λίπος: Διατροφή και άσκηση | Yava Fitness Centers

Πως θα χάσετε το περιττό λίπος: Διατροφή και άσκηση

Είτε θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά που πήρατε τις γιορτές, είτε θέλετε να έχετε ένα καλλίγραμμο κορμί στην παραλία τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, το να χάσετε το περιττό λίπος, μπορεί ν αποδειχτεί μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Το να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος δεν βελτιώνει μόνο με την εξωτερική σας εμφάνιση, βελτιώνει και την συνολική σας υγεία!

Η διατροφή και η άσκηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την καύση λίπους, γρήγορα και εύκολα.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε συμβουλές για το πως να χάσετε λίπος εύκολα , αλλά και πως να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, έτσι ώστε να επιτύχετε απώλεια βάρους.

Ας ξεκινήσουμε από τη διατροφή

1. Αποφύγετε τα trans λιπαρά

Τα trans λιπαρά δημιουργούνται με την άντληση υδρογόνου σε ακόρεστα λίπη, όπως το λάδι σόγιας. Βρίσκονται σε μερικές μαργαρίνες και βούτυρα και συχνά προστίθενται σε συσκευασμένα τρόφιμα.

Αυτά τα λιπαρά έχουν άμεση σύνδεση με φλεγμονές, καρδιακές παθήσεις, με την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθώς και με την αύξηση του σωματικού λίπους.

Εάν θέλετε να χάσετε λίπος και να προστατέψετε την υγεία σας, διαβάστε προσεκτικά στις ετικέτες τα συστατικά των τροφίμων και αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν trans-λιπαρά. Αυτά συχνά αναφέρονται ως μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά.

2. Μετριάστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών

Το αλκοόλ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία σε μικρές ποσότητες, αλλά είναι επιβλαβές εάν πίνετε υπερβολικά. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους της κοιλιάς.

Πολλές μελέτες, συνδέουν την κατανάλωση αλκοόλ με αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία, καθώς και με την υπερβολική αποθήκευση λίπους γύρω από τη μέση.

Εάν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλίας, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε. Σε μια μελέτη με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, όσοι κατανάλωναν κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα ποτό ημερησίως, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά από αυτούς που έπιναν λιγότερο συχνά, αλλά κατανάλωναν περισσότερο οινόπνευμα τις ημέρες που έπιναν.

3. Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον έλεγχο του βάρους. Η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αυξάνει την απελευθέρωση της ορμόνης PYY, η οποία μειώνει την όρεξη και προάγει το αίσθημα της πληρότητας.

Η πρωτεΐνη αυξάνει επίσης το μεταβολικό σας ρυθμό και σας βοηθά να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη, τείνουν να έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος από αυτούς που ακολουθούν μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει μια καλή πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή τα φασόλια.

4. Αποφύγετε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη περιέχει φρουκτόζη, η οποία έχει συνδεθεί με πολλές χρόνιες νόσους, όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα. Σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία και τη λιπώδη ηπατική νόσο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης ζάχαρης και της αύξησης του λίπους. Εάν θέλετε να χάσετε λίπος, θα πρέπει να αποφύγετε τη ζάχαρη και να έχετε υπόψιν σας, πως ακόμα και τα πιο υγιεινά σάκχαρα, όπως το φυσικό μέλι, πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

5. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα διατροφής

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν πάρει με φόβο τα συμπληρώματα διατροφής, καθώς τα παρομοιάζουν με τα βλαβερά για τον οργανισμό, αναβολικά.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα παράνομα σκευάσματα. Αντιθέτως, τα συμπληρώματα διατροφής έχουν τρομερά οφέλη στον οργανισμό μας, όχι μόνο για να πετύχετε απώλεια βάρους αλλά και για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Τα συμπληρώματα που προέρχονται από καταξιωμένες εταιρίες του χώρου και καταναλώνονται με βάση ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για μια υγιεινή ζωή!

Φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε μεμονωμένα προϊόντα που βρίσκετε τυχαία, αλλά να ακολουθείτε ένα σωστό πρόγραμμα, με προϊόντα τα οποία συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Μόνο τότε θα έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μια τέτοια σειρά προϊόντων είναι το Power Diet , το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα, για να χάσετε έως και 5 κιλά σε 9 μόλις μέρες!

Το Power Diet, αποτελείται από 5 προϊόντα, τα οποία εγγυημένα βοηθούν στο να χάσετε το περιττό λίπος , χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Αυτά είναι τα εξής:

· Αλόη – Βοηθά στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες που χρονίζουν, ενώ ταυτόχρονα τον ενυδατώνει βαθιά.

· Μαύρο Κύμινο – Βοηθάει στην προστασία του ήπατος και του στομάχου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριαδική δράση του οργανισμού μας.

· Lipotropic – Αυξάνει τον μεταβολισμό ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και εμποδίζει την αποθήκευση λίπους.

· Αδυνατιστικό – Βοηθά στον έλεγχο της πείνας

· Πρωτεΐνη – Για διατήρηση της μυϊκής μάζας Μην χάνετε χρόνο. Η ευκαιρία για αδυνάτισμα είναι τώρα! https://eshop.yava.gr/cart

Πως θα μας βοηθήσει η άσκηση να χάσουμε λίπος

1. Βάλτε την αερόβια άσκηση στην ζωή σας

Η αερόβια άσκηση ( το γνωστό σε όλους μας cardio)  είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας και να κάψετε θερμίδες, έτσι ώστε να χάσετε το περιττό λίπος.

Τα αερόβια προγράμματα, ανεξαρτήτως έντασης, συμβάλουν τα μέγιστα στην καύση του λίπους. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές αναφορικά με την αερόβια άσκηση, για όλα τα γούστα. Είτε προτιμάτε τα δημοφιλή ομαδικά προγράμματα των γυμναστηρίων όπως η Zumba, το Τae bο και το Step, είτε είστε πιο παραδοσιακοί τύποι και προτιμάτε το τρέξιμο στο πάρκο, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, πως η συχνότητα και η διάρκεια παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στην καύση του λίπους, από την ένταση της προπόνησης.

Η ποδηλασία και το indoor cycling ή αλλιώς RPM  είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και επιτυχημένοι τρόποι για να χάσετε λίπος.

Η ελεύθερη κολύμβηση επίσης είναι μια πολύ καλή και ευχάριστη άσκηση για να κάψετε λίπος. Επίσης η κολύμβηση επιφυλάσσει ευχάριστα οφέλη για την υγεία σας!

Επίσης ο συνδυασμός της αερόβιας άσκησης με καινοτόμες προτάσεις στον χώρο του fitness, έχει πολύ καλά αποτελέσματα στο κάψιμο του λίπους. Μια τέτοια πρόταση, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό, είναι το Vacu Power!

Το Vacu Power μια μέθοδος διαμόρφωσης και ανασχηματισμού των αναλογιών του σώματος, η οποία επιτυγχάνεται συνδυάζοντας αερόβια άσκηση και συγκεκριμένα, το περπάτημα σε ένα θάλαμο υποπίεσης, μέσα στον οποίο βρίσκεται ο διάδρομος, αλλά και το σώμα μας από την μέση και κάτω.

Η διαφορά της μεθόδου Vacu Power, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση, είναι η ενίσχυση του λεμφικού συστήματος, η οποία κινητοποιεί τα λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στάσιμα στις «λιποαποθήκες», στη κυκλοφορία του αίματος , βοηθώντας έτσι να χάσετε λίπος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα! Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό: Μια δοκιμή θα σας πείσει!

2. Μην ξεχνάτε την προπόνηση με βάρη

Η προπόνηση με βάρη, γνωστή και ως άρση βαρών ή προπόνηση δύναμης, είναι σημαντική για τη διατήρηση και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Είναι γεγονός, ότι αλλαγές στη μυϊκή μάζα, οι οποίες συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της άσκησης, προάγουν επίσης την απώλεια λίπους. Με άλλα λόγια, η μυϊκή υπερτροφία, συμβάλλει δραστικά στο να χάσετε το περιττό λίπος.

Με βάση μελέτες σε άτομα τα οποία πάσχουν από ασθένειες, οι οποίες οφείλονται σε αυξημένα επίπεδα λίπους στον οργανισμό, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η ηπατική νόσος, η προπόνηση με βάρη είναι ιδιαίτερα επωφελής για την απώλεια λίπους. *

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε

Παρόλο που η αερόβια άσκηση είναι πιο δημοφιλής σε άτομα που θέλουν να χάσουν λίπος, η προπόνηση με βάρη έχει εξίσου καλά αποτελέσματα.

Ο συνδυασμός της προπόνησης με βάρη και της αερόβιας, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικότερος από την αερόβια άσκηση μόνο. Επίσης, μην διστάζετε να δοκιμάζετε νέες προτάσεις στο χώρο, όπως το Vacu Power! Δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα, εκτός από το περιττό λίπος!

Επιπλέον, ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή με άφθονη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες σε ελεγχόμενες μερίδες, καθώς όλα, βοηθούν αποδεδειγμένα στη μείωση του σωματικού λίπους. Εάν είστε αρχάριοι στην άσκηση, καλό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια ενός personal trainer στην αρχή! Ένα από τα οφέλη του personal training, είναι η στοχευμένη προπόνηση για να πετύχουμε πιο γρήγορα και πιο εύκολα τους στόχους μας, είτε αυτοί έχουν να κάνουν με μυϊκή υπερτροφία, είτε με απώλεια λίπους.