Πως θα μετατρέψετε το σπίτι σας σε γυμναστήριο με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό! (Part 2) | Yava Fitness Centers

Πως θα μετατρέψετε το σπίτι σας σε γυμναστήριο με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό! (Part 2)

Με ένα  αυτοσχέδιο γυμναστήριο στο σπίτι, μπορείτε να γυμναστείτε αποτελεσματικά, για όσο διάστημα  το αγαπημένο μας γυμναστήριο παραμένει κλειστό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid 19. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε εξειδικευμένα όργανα για το σπίτι, καθώς υπάρχουν δύο μειονεκτήματα που οφείλετε να εξετάσετε.

Το πρώτο μειονέκτημα στην περίπτωση που θέλετε να μετατρέψετε ένα χώρο στο σπίτι σας σε γυμναστήριο, είναι ότι θα χάσετε την κοινωνική ζωή του γυμναστηρίου, καθώς και τη πολύτιμη καθοδήγηση των προπονητών. Δεύτερον, επειδή η προπόνησή σας θα εξελίσσεται, θα πρέπει αναπόφευκτα να προσθέτετε εξοπλισμό.

Επομένως, για να παραμείνετε fit εν μέσω καραντίνας, δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε φανταχτερούς διάδρομους και στατικά ποδήλατα. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και να προπονηθείτε  διασκεδαστικά στο σπίτι, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό,  χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και χωρίς να καταλάβετε χώρο από το σπίτι σας!

Όπως και στο προηγούμενο μας άρθρο, είπαμε πως με λίγη φαντασία, τα περισσότερα αντικείμενα που έχουμε μέσα στο σπίτι, μπορούν να μετατραπούν σε εξοπλισμό γυμναστικής!

Ας δούμε παρακάτω τι εννοούμε:

Σκούπα

Ένα σκουπόξυλο είναι ιδανικό  για να διατηρήσετε τη κινητικότητα των  ώμων και του θώρακα, περνώντας το κοντάρι της σκούπας πίσω απ’ τον αυχένα σας και τοποθετώντας τα χέρια σας στα δύο άκρα του. Με μικρή απόσταση ανάμεσα στα δύο σας πόδια, ενεργοποιημένους κοιλιακούς και σταθερή λεκάνη, στρέφετε το πάνω μέρος του σώματός μας δεξιά και αριστερά.

Επίσης, εάν προσθέσετε λίγο βάρος στα δεξιά και αριστερά του κονταριού, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και ως μπάρα για squats ή πιέσεις ώμων!

Κρεβάτι-καρέκλες-καναπές

Εκτός από το να κάθεστε αναπαυτικά, ο καναπές και οι καρέκλες, είναι αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε κάθε σπίτι και μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν σαν πάγκοι γυμναστικής!

Μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε την άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ σας για να ανυψώσετε τα πόδια σας και να εκτελέσετε ασκήσεις για ενδυνάμωση ποδιών/γλουτών, όπως άρσεις λεκάνης, καθίσματα και Bulgarian split squats.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις άκρες για να εκτελέσετε βυθίσεις τρικέφαλων.

Τέλος, τοποθετώντας τα χέρια σας στο κάθισμα και τεντώνοντας τα πόδια σας, μπορείτε τώρα να εκτελέσετε push-ups με κλίση, χαμηλώνοντας το στήθος σας προς την καρέκλα, και έπειτα σηκώνοντας τον σώμα σας πίσω. Μπορείτε ακόμα και να αντιστρέψετε την συγκεκριμένη  θέση, τοποθετώντας τα πόδια σας στην καρέκλα και τα χέρια σας στο έδαφος.

Σακίδιο πλάτης

Εάν σακίδιο πλάτης, μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει έναν σάκο άμμου! Δεν έχετε παρά να γεμίσετε το σακίδιο πλάτης με ρούχα ή βιβλία, και να το χρησιμοποιήσετε για προβολές και ημικαθίσματα για τα πόδια, στρατιωτικές πιέσεις για τους ώμους και δεκάδες άλλες ασκήσεις.

Επίσης μπορείτε να φορέσετε το συγκεκριμένο σακίδιο και να εκτελέσετε ασκήσεις με το σωματικό σας βάρος, σαν να φορούσατε ένα γιλέκο με βάρη!

Η οικογένειά μας

Μπορεί το άρθρο να αναφέρεται σε αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν εξοπλισμό γυμναστικής, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα! Οι οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά, έχουν ένα επιπλέον λόγο να για ξεκινήσουν να γυμνάζονται στο σπίτι! Ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος μπορούν να γίνουν πιο δύσκολες για εσάς, εάν έχετε το παιδί σας στην πλάτη! Επίσης μια δραστηριότητα σαν και αυτή, είναι πολύ διασκεδαστική  για το παιδί και σας βοηθάει να δεθείτε ακόμα περισσότερο με την οικογένειά σας! Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε με το βάρος,  για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν γυμναζόμαστε στο σπίτι:

Όπως έχουμε αναφέρει, επειδή το σπίτι μας δεν είναι χώρος γυμναστηρίου και δεν υπάρχει επίβλεψη από επαγγελματίες, πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες , έτσι ώστε να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα και την απαραίτητη ασφάλεια.

Οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

  1. Δεν πρέπει να ξεκινάμε την άθληση φαγωμένοι.
  2. Απαιτείται χρόνος, τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες μετά το φαγητό, για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Σε γεύματα βαριά που περιέχουν σάλτσες ή καρυκεύματα, πρέπει να περάσουν 4 ώρες μετά το φαγητό.
  3. Κάνουμε διατάσεις στο τέλος του προγράμματος, καθώς είναι απαραίτητες για να επανέλθει το σώμα στην φυσική του λειτουργία, αλλά και για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των μυών μας, απομακρύνοντας το γαλακτικό οξύ.
  4. Καλό θα ήταν μετά τις διατάσεις να ακολουθήσει ένα χλιαρό ντουζ.

Με όρεξη για γυμναστική και φαντασία, μπορούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της καραντίνας και να διατηρήσουμε ή ακόμα και να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση! Και μην ξεχνάτε, πως η άσκηση δεν βελτιώνει μόνο την εικόνα του σώματός μας, αλλά λειτουργεί ευεργετικά και στην βελτίωση της ψυχικής μας υγείας! Τέλος, είναι ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, απέναντι στην απειλή του Covid19.

Δοκιμάστε τις ιδέες μας γυμναστική στο σπίτι με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και περιμένουμε να μας πείτε εντυπώσεις και γιατί όχι, να μας προτείνετε και εσείς αντικείμενα που δεν σκεφτήκαμε να αναφέρουμε!