Πώς θα προσθέσετε ποικιλία στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο; | Yava Fitness Centers

Πώς θα προσθέσετε ποικιλία στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο;

Εάν η τακτική άσκηση είναι κομμάτι της ζωής σας, είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα της συνήθειας και να καταλήξετε να κάνετε τις ίδιες ασκήσεις στο γυμναστήριο κάθε φορά. Αυτό μπορεί να κάνει τις προπονήσεις σας πιο εύκολες, αλλά έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πρόοδό σας.

Όταν εκτελείτε τις ίδιες ασκήσεις στο γυμναστήριο επανειλημμένα, γίνονται ευκολότερες με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, το νευρικό σύστημα του σώματος και οι μύες, έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν σε ένα πρόγραμμα προπόνησης σε μόλις έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Για να διατηρήσετε ένα σωστό και γεμάτο προκλήσεις πρόγραμμα γυμναστικής, είναι σημαντικό να διαφοροποιείτε τις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συμβουλές για το πως να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει και τα 5 βασικά στοιχεία της καλής φυσικής κατάστασης, έτσι ώστε να κάνετε την προπόνησή σας πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική, προσθέτοντας ποικιλία στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο!

Αερόβια άσκηση

Όταν φτιάχνετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων για το γυμναστήριο , η αερόβια άσκηση θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο της προπόνησής σας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι, αλλά και προγράμματα αερόβιας άσκησης για να διαλέξετε! Εκτός από το τρέξιμο στο διάδρομο, μπορείτε να προσθέσετε και άλλες cardio ασκήσεις στη προπόνησή σας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνετε την ίδια προπόνηση κάθε μέρα!

Ο χορός, όπως η Zumba,  είναι μια πολύ καλή και διασκεδαστική μέθοδος προπόνησης! Η ποδηλασία και το indoor cycling είναι από τις πιο απαιτητικές μορφές αερόβιας άσκησης! Επίσης, αν το γυμναστήριο έχει πισίνα στις εγκαταστάσεις του, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία για μια βουτιά, καθώς η κολύμβηση έχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας.

Τέλος, αν είστε λάτρης των πολεμικών τεχνών, το kick boxing και το tae bo, είναι εξαιρετικές επιλογές για καρδιαγγειακή άσκηση!

Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να έχετε ποικιλία στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο, και να τις εναλλάσσετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ίδιο ισχύει και με

την ένταση της προπόνησης. Οι συχνές εναλλαγές μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν!

Προπόνηση με βάρη

Όταν πρόκειται για την προπόνηση δύναμης, είναι πιο δύσκολο να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα , αν δεν έχετε ποικιλία. Οι ασκήσεις αντίστασης, προσφέρουν ένα ερέθισμα στους μύες σας. Με τον καιρό, οι μύες σας προσαρμόζονται σε αυτό το ερέθισμα.

Για να συνεχίσετε να αυξάνετε την μυϊκή σας μάζα αλλά και τη δύναμή σας, πρέπει να εισαγάγετε συνεχώς καινούρια ερεθίσματα, που σταδιακά θα προκαλούν το σώμα σας σε μεγαλύτερο βαθμό.

Για παράδειγμα, πρέπει να αυξάνετε προοδευτικά τα βάρη στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο, όταν χρησιμοποιείτε τα όργανα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε την προπόνηση με ελεύθερα βάρη στο πρόγραμμά σας, είτε να εμπλουτίσετε την προπόνησή σας με ισομετρικές ασκήσεις ή ασκήσεις με το σωματικό σας βάρος, όπως pull ups και push ups!

Η ποικιλίας στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο όταν θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό μην φοβάστε να δοκιμάσετε τα πάντα. Ακόμα και τα δυναμικά προγράμματα του γυμναστηρίου.

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα για κάποιον που κάνει προπόνηση με βάρη να πηγαίνει σε ομαδικά προγράμματα, αλλά θα δείτε πως θα αποφέρουν δραστικά αποτελέσματα, αν τα συμπεριλάβετε στη προπόνησή σας.

Βασικές ασκήσεις κορμού

Εάν επικεντρωθείτε μόνο σε αερόβια άσκηση και προπόνηση με βάρη, δεν πρόκειται να έχετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα γυμναστικής. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τις ασκήσεις κορμού στο πρόγραμμά σας, οι οποίες έχουν ζωτική σημασία για την καλή φυσική κατάσταση.

Οι pilates είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να γυμνάσετε τον κορμό σας. Εάν είστε και πιο τολμηροί, μπορείτε να δοκιμάσετε και το aerial yoga! Το pilates reformer, είναι μια πολύ καλή επιλογή για πιο στοχευμένα αποτελέσματα! Τέλος, αν προσθέσετε μια fitness ball στις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο, θα φτάσετε την ενδυνάμωση του κορμού σας σε άλλο επίπεδο!

Προπόνηση ισορροπίας

Μπορείτε να κάνετε διάφορες ασκήσεις στο γυμναστήριο για να βελτιώσετε την ισορροπία σας. Η yoga είναι μια δημοφιλής επιλογή.

Επίσης,ακόμα και οι πιο απλές ασκήσεις, όπως το να στέκεστε στο ένα πόδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ισορροπία σας.

Ασκήσεις stretching

To stretching , καθώς και άλλες ασκήσεις ευελιξίας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι μιας πλήρους ρουτίνας ασκήσεων στο γυμναστήριο. Αφιερώνοντας χρόνο για να βελτιώσετε την ευελιξία σας, διατηρείτε τους μύες σας ισχυρούς και τις αρθρώσεις σας υγιείς.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την ευελιξία σας είναι να τεντώνετε τους μύες σας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Συνοψίζοντας

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε στην στασιμότητα, είναι να αλλάζετε συνεχώς τις ασκήσεις στο γυμναστήριο. Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε και τα πέντε στοιχεία της γυμναστικής στο πρόγραμμά σας, συμπεριλαμβανομένης της αερόβιας άσκησης, της προπόνησης με βάρη, των ασκήσεων κορμού, της ισορροπίας και των διατάσεων.

Εάν είστε αρχάριοι στη γυμναστική και δεν νιώθετε σιγουριά στο να αλλάζετε μόνοι σας τις ασκήσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε το personal training! Ένα από τα βασικά οφέλη του personal training , είναι η ποικιλία των προπονήσεων! Εσείς γιατί να μην επωφεληθείτε; Δοκιμάστε το τώρα!